Dīkstāves pabalsts nepienākas, bet par īri jāmaksā. Durvju slēgšana draud arī "Balzāmbāram" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Vecrīgā esošajam "Balzāmbāram" draud slēgšana, turklāt līdzīgs liktenis var sagaidīt arī citas ēdināšanas iestādes, LTV raidījumā "Panorāma" šorīt, 23. aprīlī, atklāja tā īpašnieks Andris Reizenbergs.

Reizenbergs atklāja, ka "Balzāmbāram" iekrājies ap 3000 eiro īres parāds. Tā kā bāram šobrīd ienākumu nav, to atmaksāt nav iespējams. Kā "Panorāmai" sacīja īpašnieks, apsaimniekotājs "Rīgas nami" neesot atsaucīgs sarunās, par iespēju parādu atmaksāt vēlāk.

Savukārt uz dīkstāves pabalstu "Balzāmbārs" pretendēt nevarot, jo par janvāri un februāri uzkrāti nodokļu parādi, kas nozarē esot pilnīgi normāli, jo klientu ziemas mēnešos ir mazāk. Parādi ik gadu tiek atmaksāti, sākoties vasarai, sacīja uzņēmējs.

"Cīnīsimies pretī, mēģināsim runāt, bet tur izskatās kā pret sienu un izskatās, ka "Balzāmbāra" durvis varbūt būs jāver pavisam ciet," situāciju aprakstīja Reizenbergs.

"Mēs esam atstāti vieni paši," sacīja uzņēmējs.

Reizenbergs uzsvēra, ka piecu gadu laikā uzņēmums nodokļos samaksājis 250 000, bet "tagad mēs esam izmesti no laivas".

Latvijas Restorānu biedrībā problēma nav pārrunāta samilzusī, bet, tiekoties ar citu kafejnīcu vadītājiem Torņa ielā, Reizenbergs redzot, ka problēmas ir līdzīgas.

"Valdībai ir jānāk pretī. Ir jābūt cilvēkam, kurš to deķi pazīst. Bet ir cilvēki, kas ir vienkārši burta kalpi," raidījumam pauda Reizenbergs.

"Balzambāra" īpašnieks gan bez iztikas nav palicis. Covid-19 krīzes laikā viņam radusies iedvesma īstenot ideju - piegādāt mājās "siļķi kažokā".

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13. marta līdz 12. maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu