Risinājumu minimālo sociālo iemaksu ieviešanai meklēs līdz aprīļa beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets ceturtdien, 23. aprīlī, ārkārtas sēdē lēma uzdot Labklājības ministrijai (LM) līdz nākamai nedēļai izstrādāt risinājumu minimālo sociālo iemaksu ieviešanai visos nodokļu režīmos strādājošajiem.

Valdība ceturtdien ārkārtas sēdē uzklausīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegto informāciju par dīkstāves pabalstu izmaksu un ar to saistītajām problēmām. Tostarp VID ziņojumā minēts, ka vidējās valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) iemaksas uz vienu darba ņēmēju vispārējā režīmā 2019. gadā ir 273,7 eiro, bet mikrouzņēmuma nodokļu maksātājiem - 98,86 eiro. 

Valdības sēdē Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piebilda, ka ar līdzšinējo nodokļu sistēmu savā ziņā ir legalizēts tas, ka krīzes situācijā daudzi iedzīvotāji nav sociāli aizsargāti. Kariņš rosināja šo jautājumu skatīt nodokļu izmaiņu kontekstā.

"Jāmaina valsts pārvaldes un iedzīvotāju attieksme. Ja nemainīsimies no šīs krīzes, nākamajā krīzē nonāksim līdzīgā situācijā," uzsvēra Kariņš.

Lai risinātu ziņojumā atspoguļoto problēmu, valdība lēma uzdot LM izstrādāt un līdz nākamai nedēļai, 28. aprīlim, iesniegt Finanšu ministrijai konceptuālu risinājumu VSAOI minimālā apmērā ieviešanai.

Savukārt Finanšu ministrijai līdz 30. aprīlim LM sagatavotais risinājums būs jāiekļauj tiesību aktu projektā par nodokļu sistēmas pārskatīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu