DFL gatava atsākt Vācijas bundeslīgas sezonu; valdības lēmums paredzēts aprīļa pēdējā dienā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas Futbola līga (DFL) jau ir veikusi visus nepieciešamos sagatavošanās darbus, lai atsāktu apturēto bundeslīgas sezonu, taču nākotne skaidrāka kļūs vien aprīļa pēdējā dienā, kad par šo jautājumu lems valdība.

"Jau iepriekš bijušas daudzas spekulācijas par sezonas atsākšanas iespējamo datumu... Šeit gan gala vārds jāsaka valdībai, jo tas nav mūsu kompetencē spriest par "īsto" datumu," pēc DFL notikušās asamblejas teica rīkotājdirektors Kristiāns Seiferts.

Vācijas bundeslīgā sezonas pārtraukums tika izsludināts marta vidū, un tas noteikts līdz pat 30.aprīlim. Šajā pašā dienā Vācijā ir plānota visu federālo zemju vadītāju tikšanās ar kancleri Angeli Merkeli, pēc kā arī varētu būt zināms vai ārkārtas stāvoklis valstī tika pagarināts ilgāk par 3.maiju.

DFL un Vācijas Futbola federācija (DFB) jau ir izstrādājušas protokolu, kas regulētu sezonas atsākšanu pēc visiem noteiktajiem veselības standartiem.

Iepriekš vairāki Vācijas mediji ziņoja, ka abu spēcīgāko bundeslīgu spēles varētu atsākties 9.maijā.

Vēl pagājušajā nedēļā DFL paziņoja, ka maijā varētu atsākt sezonu bez skatītājiem, bet ar nosacījumu, ka visiem iesaistītajiem cilvēkiem regulāri tiktu veikti Covid-19 testi, kas līdz sezonas beigām prasītu aptuveni 22 000 šādu testu.

Gadījumā, ja maijā izdodas atsākt sezonu, tās beigas paredzētas 30.jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu