Nākamā gada Eiropas čempionāts futbolā paturēs savu nosaukumu "Euro 2020"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zīme pie kāda kroga fasādes Anglijā.
Zīme pie kāda kroga fasādes Anglijā. Foto: AFP / Scanpix

Lai arī šogad paredzētais Eiropas čempionāts futbolā nu jau ir pārcelts uz nākamo gadu, Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ceturtdien lēma, ka turnīrs tāpat paturēs savu nosaukumu "Euro 2020".

Jau pirms mēneša UEFA vēstīja, ka, neraugoties uz faktu par finālturnīra norisi nākamajā gadā, organizācija tāpat šo čempionātu plāno dēvēt oriģinālajā nosaukumā "Euro 2020", nevis "Euro 2021".

Ceturtdien notikušajā UEFA izpildkomitejas sēdē, kas noritēja attālināti, organizācijas biedri lēma, ka līdzšinējais nosaukums ļautu sabiedrībai atcerēties grūto posmu, ko visiem kopā izdevās pārvarēt.

Par vēl vienu iemeslu, iespējams, kalpo arī priekšlaicīgi lielā daudzumā saražotais suvenīru skaits, kurus jau rotāja nosaukums "Euro 2020".

"Šī izvēle iet roku rokā ar UEFA vēlmi padarīt šo čempionātu videi draudzīgāku. Šādā veidā mēs varam izvairīties no papildus atkritumu saražošanas," teikts UEFA paziņojumā.

"Mainot čempionāta vārdu, viss iepriekš sagatavotais nonāktu mēslainē, un jaunas lietas atkal tiktu ražotas no jauna."

Eiropas čempionāta finālturnīram no 12.jūnija līdz 12.jūlijam bija jānotiek 12 Eiropas valstu pilsētās. Šobrīd tiek paredzēts, ka turnīrs notiks nākamgad no 11.jūnija līdz 11.jūlijam.

Eiropas čempionāta pusfināls un fināls paredzēts Londonā.

Tāpat UEFA ceturtdien lēma 2021.gada sieviešu Eiropas čempionātu pārcelt uz 2022.gadu, lai futbols arī dāmu konkurencē iegūtu lielāku spozmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu