"Viņš aizskrēja un sadega." Ventspilī kaimiņi šausmās noskatas, ka viņu acu priekšā līdz nāvei sadeg vīrietis (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 22. aprīlī, šausminošus skatus piedzīvojuši Ventspils iedzīvotāji, kuru klātbūtnē sadedzis kāds vīrietis, ziņo raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Sanatorijas ielā Ventspilī jau pāris gadus pamesta slejas koka privātmāja. Tur kādreiz dzīvojusi sirma kundze kopā ar savu 58 gadus veco dēlu Jāni. Kads pensionāre nomirusi, dēls nonācis pansionātā. Vīrietim bija nopietnas veselības problēmas, par sevi vai māju parūpēties viņš nespēja.

"Viņš bija slims. Viņš tad dusmīgs kļūst, kliedz. Pēc tam atkal viss labi. Kad ar mammu dzīvoja, viņš dzēra, bet viņš nedrīkst dzert," raidījumam "Degpunktā" sacīja vietējā iedzīvotāja Irēna, kura dzīvo turpat Sanatorijas ielā.

Aprūpes namā vīrietis ilgi nepalika. Irēna stāsta, ka par pārmērīgu alkohola lietošanu un nekārtību celšanu Jāni ātri vien izlika atpakaļ uz ielas. Ik pa pāris dienām viņš atgriezās savā vecajā dzīvesvietā pārlaist naktis bez apkures vai elektrības. Arī vakar vakarā kaimiņi redzējuši Jāni barojam kaķus ēkas pagalmā. Pāris stundas vēlāk veco māju pārņēma liesmas.

Īsi pirms ieradās glābēju brigādes, vietējie šausmās noskatījās, kā Jānis izskrēja pagalmā ar degošām drēbēm. Pāris mirkļus vēlāk vīrietis jau gulēja pie vārtiņiem bez dzīvības pazīmēm.

"Uguns aizgāja, viņš tur skrēja, nokrita un sadega. Tad viņu nodzēsa. Ilgi brauca, "ātrie" pirmie atbrauca, ugunsdzēsēji pēc ātrās medicīniskās palīdzības," stāsta notikumu aculiecinieks Vladimirs.

Mediķi ziņo, ka viņi, ierodoties norādītajā adresē, ieraudzīja degošu cilvēku un izmantoja ugunsdzēsības aparātu, lai likvidētu liesmas, bet vīrieša dzīvība jau pirms tam bija izdzisusi. Ugunsdzēsēji tikmēr cīnījās ar degošo ēku vairākas stundas, līdz ap vieniem naktī ugunsgrēks tika likvidēts.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu