Merzļikins paraksta divu gadu līgumu ar "Blue Jackets"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: https://www.facebook.com/bluejacketsnhl/

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien, 23. aprīlī, parakstījis divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas "Blue Jackets", vēsta komandai pietuvinātais žurnālists Džefs Svoboda.

Līgums ar Merzļikinu parakstīts uz diviem gadiem un paredzēts, ka hokejists nākamajā sezonā saņems trīs miljonus ASV dolāru (2,78 miljonus eiro), bet 2021./22.gada sezonā viņa atalgojums jau sasniegs piecus miljonus ASV dolāru (4,6 miljonus eiro).

Pēc līgumsaistību beigām Merzļikins būs neierobežoti brīvais aģents. Šajā sezonā Merzļikina atalgojums bija aptuveni 780 085 eiro.

Merzļikinam debija NHL nebija tā spožākā, jo pirmajā mačā pret Pitsburgas "Penguins" viņš savos vārtos ielaida septiņas ripas, taču decembra beigās traumu guva viņa konkurents Jonass Korpisalo, kā rezultātā latvietim bija iespēja sevi pierādīt vēlreiz, kas nenoliedzami arī izdevās. 

Janvārī desmit spēlēs Merzļikins izcīnīja astoņas uzvaras, mačā vidēji ielaizdams 1,72 ripas un atvairot 94,8 procentus pretinieku metienu, kā arī trīsreiz nosargājot savu "cietoksni" neieņemtu. Šajā mēnesī viņš arī pretendēja uz labākā spēlētāja godu visā līgā.

Vārtsargs pēc lieliskā snieguma janvārī uz brīdi bija līderis "sausajās" spēlēs, savus vārtus spējot nosargāt neskartus piecas reizes. Kopumā šosezon viņš laukumā izgāja 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu.

Aizpagājušā gada Latvijas labākais hokejists Merzļikins iepriekšējā sezonā Šveices augstākās līgas komandā "Lugano" regulārajā čempionātā 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu. Savukārt izslēgšanas turnīru viņš aizvadīja neveiksmīgi, jo četros mačos savos vārtos vidēji ielaida 3,95 ripas un atvairīja 87,23% metienu, "Lugano" komandai ciešot neveiksmi pirmajā kārtā.

NLA viņš spēlēja kopš 2013./2014.gada sezonas, kopumā aizvadot 210 spēles, kurās vidēji ielaida 2,63 vārtus, atvairīja 92,0% metienu un izcīnīja 15 "sausās" uzvaras. Viņš divreiz tika atzīts par NLA sezonas labāko vārtsargu.

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014.gada NHL draftā ar 76.numuru.

Jau ziņots, ka Merzļikina konkurents Jonass Korpisalo piektdien parakstīja divu gadu līgumu ar savu līdzšinējo NHL komandu Kolumbusas "Blue Jackets".

Lai arī darījuma finansiālās detaļas netiek atklātas, portāls "CapFriendly", kurā publicēts NHL hokejistu atalgojums, vēsta, ka soms nākamajos divos gados kopumā nopelnīs 5,6 miljonus ASV dolāru (5,14 miljonus eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu