Atceļ arī vasarā paredzēto Eiropas čempionātu vieglatlētikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/LETA

Augusta beigās Francijas galvaspilsētā Parīzē paredzētais Eiropas čempionāts vieglatlētikā ir atcelts, ceturtdien paziņoja sacensību rīkotāji.

Lēmums pieņemts koronavīrusa straujās izplatības dēļ.

"Vēlamies būt atbildīgi un iestājamies cīņā pret koronvīrusu. Nevēlamies veselības riskiem pakļaut iesaistītās personas," teikts organizatoru komitejas un Francijas Vieglatlētikas federācijas (FFA) kopīgajā paziņojumā.

Eiropas čempionāts Parīzē bija paredzēts no 25. līdz 30.augustam. 

Eiropas Vieglatlētikas asociācija atklāja, ka lēmums tika pieņemts, organizatoru komitejai tiekoties ar FFA pārstāvjiem.

"Sanāksmē piedalījās attiecīgās sporta veida organizācijas, kā arī iekšlietu un sporta ministrs," vēsta Eiropas Vieglatlētikas asociācija. 

Tikmēr organizatoru komitejas prezidents Žans Garsija pauda, ka rīkotāji darījuši visu iespējamo, lai saglabātu cerību par čempionāta norisi.

"Mēs tiešām centāmies. Cerējām, ka situācija krasi uzlabosies, taču notika pretējais," pauda Garsija. "Izskatījām visus iespējamos variantus, tostarp samazināt dalībnieku un skatītāju skaitu."

Eiropas Vieglatlētikas asociācija arī norādīja, ka sacensību jaunais norises datums varētu būt zināms 7. vai 8.maijā, kad organizācijas biedriem paredzēta nākamā telefonkonference. Tajā arī tiks lemts par pārējām starptautiskajām sacensībām vieglatlētikā.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā ir jau otrās augstākā mēroga sacensības šajā sportā veidā, kuru norise ir atcelta. Iepriekš Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēma Tokijas Olimpiādi pārcelt par gadu, kā rezultātā tās norise paredzēta 23.jūlija līdz 8.augustam.

Tā kā nav skaidrības par visu valstu iespējām vienlaicīgi atsākt sacensības vai arī sportistiem nav vienlīdzīgu iespēju piedalīties nozīmīgākajās sacensībās šogad, olimpiskās kvalifikācijas procesa apturēšana paliks spēkā no 2020.gada 6.aprīļa līdz 30.novembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu