"Bija grūti pieņemt sarežģīto sezonas sākumu." Elvis Merzļikins pēc līguma pagarināšanas ar "Blue jackets"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

23. aprīlī Kolumbusas "Blue Jackets" paziņoja par līguma parakstīšanu ar Elvi Merzļikinu. Sarunā ar kluba apskatnieku Džefu Svobodu latvietis savas domas par jauno līgumu un smago sezonas sākumu.

Tiek ziņots, ka Merzļikins jauno vienošanos ar "Blue Jackets" noslēdzis uz divām sezonām un tā kopējā vērtība ir astoņi miljoni ASV dolāru (7,43 miljoni eiro). Sarunā ar Svobodu latvietis neslēpa prieku par līguma pagarināšanu.

"Protams, tas ir gods šeit būt vēl nākamos divus gadus. Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs, jo man šeit viss patīk. Man patīk pilsēta. Ļoti patīk komandas biedri, organizācija un, jo īpaši, fani. Kad šeit ierados sezonas sākumā, uzreiz jutos kā mājās," prieku neslēpj latvietis.

Merzļikins skaidroja, ka grūtajā sezonas sākumā viņam ļoti palīdzējis fanu atbalsts: "Manai NHL karjerai, iespējams, nebija pats labākais sākums, bet fani mani nepameta. Pat, kad nospēlēju neveiksmīgi, viņi mani atbalstīja tāpat kā tad, kad aizvadīju veiksmīgus mačus."

Latviešu vārtu vīrs neslēpa, ka sezonas sākums bijis patiesi sarežģīts: "Bija grūti pieņemt sarežģīto sezonas sākumu, kā arī faktu, ka esmu otrais vārtsargs. Un tad es saņēmu savu iespēju izmainīt apstākļus un to izdarīju. Ieguvu pārliecību pār sevi, jo regulāri biju vārtos. Tāpat ļoti palīdzēja smagais darbs ar vārtsargu treneri Meniju Legasu. Bez viņa palīdzības, es nebūtu tur, kur esmu."

Komentārus par sadarbību ar Merzļikinu sniedza arī "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens: "Elvja gadījumā runa nav tikai par šo sezonu. Mēs viņam sekojām līdzi arī Eiropā. Mūsu attīstības treneri, vārtsargu treneri, menedžments un pat komandas prezidents devās uz Eiropu, lai redzētu viņu klātienē. Līdzīgs process bija arī ar Korpi."

Nobeigumā Merzļins vēlreiz slavēja Kolumbusas pilsētu: "Manuprāt, šī ir perfekta pilsēta ar perfektiem cilvēkiem visapkārt."

Šosezon Merzļikins 33 mačos ir atvairījis 92,3% no pretinieku metieniem, vidēji spēlē zaudējis 2,35 ripas un izcīnījis 13 uzvaras. Merzļikina kontā ir arī piecas uzvaras bez vārtu zaudējuma, kas viņam šajā statistikas rādītājā ļauj ierindoties dalītā otrajā vietā visā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu