Foto ⟩ Kad radošums nevar palikt mājās! Fotogrāfe no Rīgas veido fotosesijas tiešsaistē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Дарья Митина

Radošās sfēras darbiniekiem šobrīd ir grūti laiki, kad teju visa pasaule atrodas pašizolācijā, taču dīkstāve raisa aizvien jaunas idejas, kā turpināt darbu. Fotogrāfe Darja Mitina no Rīgas savu darbības sfēru pārcēlusi uz internetu, veidojot fotosesijas ar tiešsaistes rīku palīdzību.

"Jā, šīm bildēm nav vislabākā kvalitāte, bet, tikai padomājiet, kādas radošuma izpausmes ir iespējamas nu jau tik ikdienišķā lietā kā video zvans. Modelis, iespējams, atrodas karantīnā vai pat citā valstī, kur nedrīkst doties ārpus mājas, bet šāda foto pieredze noteikti var uzlabot garastāvokli," sociālajā tīklā "Facebook" norāda pati fotogrāfe.

Darja portālam "Rus.Tvnet" godīgi atzīst, ka ideja par tiešsaistes fotosesijām nepieder viņai. Tomēr viņa ir viena no pirmajām, kas ko tādu rīko Latvijā. Tiešsaistes fotosesiju idejas autors ir itāļu fotogrāfs Alessio Albi.

Foto: Дарья Митина

Rīdziniece atklāj, ka fotosesijas tiek rīkotas, izmantojot videozvanu lietotnē "FaceTime": "Tas ir gandrīz tāds pats kā "Skype" zvans, bet FaceTime ir nedaudz labāka vide ekrānuzņēmumiem."

Ļoti ērti ir tas, ka videozvans var būt ar modeli no jebkuras valsts. Piemēram, Anastasija (modele zemāk redzamajā fotoattēlā) dzīvo Londonā.

Foto: Дарья Митина

Darjai uz fotosesijām piesakās arī meitenes no Vācijas un Spānijas, kur noteiktie ierobežojumi Covid-19 sakarā ir daudz bargāki nekā Latvijā.

Foto: Tiešsaistes fotosesiju bildes

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu