Dumpis pauž, ka mēs varētu būt sasnieguši Covid-19 līknes augstāko punktu (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Pieaugošais mirušo pacientu skaits un šīs nedēļas laikā relatīvi nemainīgais stacionēto un smagi slimo pacientu daudzums varētu liecināt par to, ka esam sasnieguši Covid-19 infekcijas līknes augstāko punktu, aģentūrai LETA atzina Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Tas tomēr nenozīmē, ka tas ir pīķis un līkne turpmāk ies uz leju," skaidroja infektologs, prognozējot, ka "visdrīzāk tā saglabāsies esošajā līmenī kādu laiku, ja jauno gadījumu skaits nemazināsies".

Vienlaikus eksperts paredz, ka gadījumā, ja līdzšinējā testēšanas stratēģija nebūs bijusi pilnībā veiksmīga, varam arī gaidīt nelielu stacionētu gadījumu pieaugumu.

Komentējot šīs nedēļas tendences Covid-19 izplatībā, Dumpis uzsver, ka jaunu pacientu skaits ir tāds pats kā nedēļu iepriekš, kas pēc infektologa paustā nozīmē, ka epidēmiskā izplatība turpinās, bet tā tiek kontrolēta.

Infektologu tomēr satrauc tas, ka joprojām parādās jauni gadījumi medicīnas darbinieku vidū.

"Jāpaplašina testēšanas apjoms un ģeogrāfija, lai būtu pilnīgi droši, ka diagnosticējam lielāko daļu pacientu," secina Dumpis, argumentējot, ka šāda pieeja "ļautu labāk plānot paredzamo hospitalizācijas apjomu un tālākos ilgtermiņa ierobežošanas pasākumus".

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī stacionārā miris vēl viens Covid-19 slimnieks, līdz ar to kopumā Latvijā miruši 12 ar jauno koronavīrusu sasirgušie.

Tikmēr iepriekšējā diennaktī Latvijā veikti 2039 Covid-19 testi un saslimšana atklāta sešiem cilvēkiem. Tādējādi līdz šim Latvijā kopumā veikti 43 080 Covid-19 izmeklējumi un šī slimība atklāta 784 personām.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu