Noraida priekšlikumu attālināto mācību laikā radušos izdevumus segt no valsts budžeta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas vairākums šodien, 24. aprīlī, noraidīja partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas deputātu priekšlikumu no valsts budžeta segt skolotājiem un vecākiem radušos attālināto mācību izdevumus.

Politiķi rosināja likumā "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" paredzēt, ka izglītības iestāžu noteikto tīmekļa vietņu izmantošanas izdevumus, kas rodas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu pedagogiem un izglītojamo vecākiem (personām, kas realizē aizgādību) saistībā ar attālināto mācību nodrošināšanu, Ministru kabineta noteiktajā kārtībā sedz pašvaldība, saņemot attiecīgu mērķdotāciju no valsts budžeta.

Tāpat tika rosināts noteikts, ka interneta, telefona, datortehnikas, elektrības un printera ekspluatācijas izdevumus, kas rodas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu pedagogiem saistībā ar attālināto mācību nodrošināšanu, arī sedz Ministru kabineta noteiktajā kārtībā, pašvaldībai saņemot attiecīgu mērķdotāciju no valsts budžeta.

Politiķi arī piedāvāja, ka minētais regulējums attiecībā uz izdevumu segšanu pedagogiem un izglītojamo vecākiem saistībā ar attālināto mācību nodrošināšanu būtu piemērojami ar 2020. gada 12. martu, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu