Igaunijā dzērājšoferim, kurš traucies ar ātrumu 186 km/h, piespriests divu gadu cietumsods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dzērājšoferim, kurš ar ātrumu 186 km/h traucies pa Tallinas-Narvas šoseju, piespriests divu gadu cietumsods, vēsta portāls "Rus.Postimees".

Vakar, 23. aprīlī, Viru apriņķa tiesa 38 gadus vecajam vīrietim piesprieda gadu cietumā. Pie šī soda tika pieskaitīta neizpildītā soda daļa, kas viņiem piespriesta pagājušā gada decembrī. Kopējais vīrietim piespriestais sods ir divi gadi, trīs mēneši un 29 dienas cietuma.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis 21. marta pēcpusdienā vietā, kur atļautais ātrums ir 90 km/h, automobili "Volvo V50" vadīja ar ātrumu 186 km/h.

Policijas pārstāve atklāja, ka vadītājs ignorējis likumsargu prasības apstāties un mēģinājis paslēpties.

"Patruļpolicijas darbinieki sekoja automobili un pēc brīža pārkāpējs apstājās. Tika konstatēts, ka vadītājs ir alkohola reibuma, bet autovadīšana šādā stāvoklī ir krimināli sodāma," pastāstīja policijas pārstāve.

Turklāt vadītājam nekad nav bijusi autovadītāja tiesību, bet, neskatoties un to, viņš ar šo pašu auto šī gada 15. februārī traucies ar ātrumu 146 km/h, arī atrodoties alkohola reibumā.

Vīrietis jau iepriekš vairākkārt krimināli sodīts, tai skaitā par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Viru apriņķa tiesa bija lūgusi vīrietim noteikt pirmstiesas apcietinājumu, jo šīs personas uzvedība ir ārkārtīgi bīstama sabiedrībai.

Pēc Viru apriņķa prokuratūras prokurora palīga Sergeja Ļistova teiktā, pēdējās divas lietas tika veiktas ar īpašu nekaunību. Viņš apgalvoja, ka tikai nejauši šī traukšanās dzērumā nebeidzās traģiski.

"Būtu arī nepareizi domāt, ka Igaunijā izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ šādi bīstami notikumi paliks nepamanīti. Tieši pretēji, sabiedriskā kārtība ir īpaši svarīga, un mēs darām visu, kas mūsu spēkos, lai sabiedrībā valdītu miers un drošība. Ņemot to visu vērā, mēs šādus gadījumus izskatām ārkārtīgi apņēmīgi, kā arī ar visu bardzību," atgādināja Ļistovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu