Ar Covid-19 varētu būt inficējies katrs desmitais Maskavas iedzīvotājs, secināts laboratorijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Krievijas valdības projektā piektdien, 24. aprīlī, atklāts, ka Maskavas apgabalā veiktie testi, lai noskaidrotu, cik cilvēkiem ir koronavīrusa antivielas, liecina, ka inficējies varētu būt katrs desmitais iedzīvotājs.

Rezultāti, ko aģentūrai "Reuters" atklāja Maskavas starptautiskajā medicīnas klasterī, liecina, ka jaunais koronavīruss izplatījies daudz plašāk, nekā liecina oficiālie dati.

Maskavā un Maskavas apgabalā ziņots par 44 786 Covid-19 gadījumiem, kas nozīmē, ka aptuveni 0,2% no 20 miljonu lielās populācijas ir inficēti.

Izraēlas Hadasa Medicīniskās klīnikas Maskavas nodaļa piedāvā antivielu testus cilvēkiem, kuriem nav ierasto simptomu, par 53 eiro. Tādēļ analizētie dati ir par cilvēkiem, kas testus veikuši paši, nevis par nejauši veidotu izlasi.

Programmas pirmajās divās nedēļas laikā tika veikti aptuveni 1000 testi.

"Pagājušajā nedēļā, kad testēšana sākās, antivielas bija aptuveni 3% iedzīvotāju. Šonedēļ šis skaitlis pieauga līdz aptuveni 9-10%. Tas nozīmē, ka notiek pakāpeniska imunizācija," sacīja klasterī.

Testus ražo Ķīnā bāzētais uzņēmums "Genrui Biotech", un tie ir sertificēti lietošanai Eiropas Ekonomiskajā zonā, sacīja laboratorijā.

Pašreiz vēl nav zināms, vai jaunā koronavīrusa antivielas liecina par imunitāti, līdzīgi kā tas ir ar citām infekciju slimībām.

Piektdien atklātie rezultāti seko iepriekš ievāktajiem datiem par Covid-19 antivielām, kad tika pārbaudīti 226 cilvēki, no kuriem slimīga konstatēta 11 jeb 5%.

Līdz piektdienai Krievijā apstiprināti vairāk nekā 68 000 Covid-19 gadījumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu