Zināmas Bērnu slimnīcā Covid-19 sasirgušā darbinieka kontaktpersonu analīzes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maska. Covid-19. Ilustratīvs foto.
Sejas maska. Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters / Scanpix

Pēc Covid-19 atklāšanas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Ķirurģijas nodaļas darbiniekam līdz šim nevienam no viņa potenciālajām kontaktpersonām inficēšanās nav atklāta, noskaidroja aģentūra LETA.

Zināms, ka šobrīd testēti aptuveni 15 iestādes darbinieki, bet visiem testi bijuši negatīvi. Vienlaikus astoņām personām ir noteikta karantīna, savukārt 20 personas vēl gaida Covid-19 analīzes.

BKUS pārstāve Una Grenevica aģentūrai LETA pavēstīja, ka "pilnīgam sirdsmieram tika veikta pilna nodaļas testēšana un dezinfekcija". Slimnīcas pārstāve apliecināja, ka šī gadījuma sekas bijušas relatīvi vieglas, kā rezultātā tā ir bijusi iespēja ārstniecības iestādei pārliecināties par ieviesto drošības pasākumu un iepriekš izveidotā algoritma efektivitāti.

Ņemot vērā notikušo, slimnīcā notika atkārtota darbinieku informēšana, tika pastiprināta iekšējā komunikācija, kā arī tika izlikti papildu informatīvie plakāti. Tāpat slimnīcā regulāri tiek atskaņoti paziņojumi, informējot pacientus un darbiniekus par nepieciešamību ievērot noteiktos drošības pasākumus.

Jau ziņots, ka trešdien BKUS noslēdzās dezinfekcijas process pēc Covid-19 atklāšanas kādam slimnīcas darbiniekam. Pēc pilnas dezinfekcijas darbu atsāka ārstniecības iestādes trešā jeb Ķirurģijas nodaļa.

Dezinfekcija notikusi atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas un Slimību profilakses un kontroles centra noteiktajām vadlīnijām, vienlaikus vadoties pēc citās universitāšu slimnīcās piekoptās prakses. Kā vēstīja slimnīcas pārstāve, nodaļā var droši atsākt pakalpojumu sniegšanu.

Ar Covid-19 inficētie līdz šim noteikti arī pārējās universitāšu slimnīcās, bet visos gadījumos tālāka vīrusa izplatība novērsta savlaicīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu