"Trieciens bija ļoti spēcīgs." Vieglās automašīnas un "Rīgas satiksmes" autobusa sadursmē cietis bērns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Piektdienas, 14. aprīļa, pēcpusdienā Rumbulas apkaimē notikusi avārija, kurā cieta nepilngadīgs bērns. Sadursme notika starp vienā virzienā braucošiem transportiem - vieglo automašīnu un "Rīgas satiksmes" autobusu, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Īsi pirms vieniem dienā Rumbulas apkaimē kursējošajā 15. autobusā spēcīgi ietriecās "Opel Meriva" ģimenes auto. Uzņēmuma "Rīgas satiksmes" transportlīdzeklis avārijas brīdī atradās pieturā ar ieslēgtu kreisā pagrieziena rādītāju, laižot citus satiksmes dalībniekus. Lēnām izbraucot no "kabatas", autobuss gatavojās pārkārtoties joslā.

Sabiedriskā transporta šoferis norāda, ka ”Opel” braucamrīks sākotnēji pa gabalu pat nebija redzams.

"Es paskatījos spogulī, nevienam netraucēju. Autobusā atrādās pasažieri, kādi 15 cilvēki. Aizmugurē sēdēja divi vīrieši un viena sieviete. Viņi vispār neko nesaprata. Trieciens bija ļoti spēcīgs. Bojājumi ir ļoti stipri," stāstīja autobusa šoferis Jevgeņijs.

Viņš esot piegājis pie vieglās automašīnas vadītājas, lai noskaidrotu, vai kāds cietis. Sieviete uzreiz atzinusi savu vainu.

"Teica, ka novērsās no ceļa, lai pieskatītu bērnu. Saka, ka pat neredzēja manu autobusu. Kā tā, cilvēks pie stūres un neredz autobusu? Tā taču nav rotaļlieta, nav nekāda maziņa mašīna," viņš turpināja.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes ārsti, kas notikuma vietā ierādās uzreiz pēc negadījuma, kārtīgi apskatīja avārijā iesaistītos un hospitalizēja bērnu, kas atradās "Opel" braucamrīkā. Bija aizdomas par krūškurvja un pleca traumu, bet kopumā stāvoklis netiek raksturots kā smags. Neviens no autobusa pasažieriem nav cietis.

"Bērns sēdēja aizmugurējā sēdeklī, labajā pusē. Ja viņš būtu sēdējis priekšējā pasažieru sēdeklī, tad tur jau būtu cits stāsts. Es sapratu, ka viņa, sēžot pie stūres, skatījās uz aizmuguri, nevis uz priekšu. Tāpēc arī viņa neko neredzēja," pastāstīja autobusa šoferis.

Tā kā negadījumā cieta cilvēks, policisti par incidentu uzsāks kriminālprocesu, taču, ņemot vērā, ka gūtās traumas ir vieglas, turklāt šofere pie stūres atradās skaidrā prātā un savu vainu nenoliedz, visticamāk, lieta beigsies ar simbolisku naudas sodu.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu