Brauciens pāri Alpiem vai skats uz Zemi no SKS. Tiešsaistes ceļojumu izlase

Foto: pexels.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ja doma par to, ka tuvākajā laikā nebūs iespēju pabūt ne tuvās, ne tālās vietās, sāk šķist nepanesama, kā neliels mierinājums noder tiešsaistes kameras no visdažādākajām pasaules malām. Mēs piedāvājam savu video ceļojumu izlasi - no brauciena pāri Alpiem pa šaursliežu dzelzceļu līdz skatam uz Zemi no Starptautiskās kosmosa stacijas.

1. Starptautiskās kosmosa stacijas kamera - Zeme no 408 km augstuma

Kopš pagājušā gada oktobra NASA veic tiešraidi no Starptautiskās kosmosa stacijas, kas riņķo ap Zemi 408 km augstumā.

Iespējams, ka tagad, nonākuši pašizolācijā, mēs beidzot kaut nedaudz varam uz savas ādas izbaudīt to, kā jūtas astronauts izplatījumā. Vienīgais mierinājums - Zeme, kas tam šķiet tāla un neaizsniedzama, mums ir reāla un taustāma.

2. Tukšā Lasvegasa

Šīs ainas uzjunda skumjas un filozofiskas pārdomas - tuksnesī uzceltā azartspēļu un šovbiznesa paradīze - pilsēta, kura nekad neguļ, - ir palikusi bez apmeklētājiem. Ikoniskās neona reklāmas apspīd vien dažas automašīnas un retās policijas patruļas. Spēlmaņu nauda paliek maciņos.

3. Virtuāla pastaiga Nīderlandes ziedu paradīzē

Kā ik gadu, arī 2020. gada sākumā Keukenhofas parka darbinieki iedēstīja aptuveni septiņus miljonus visdažādāko puķu - tulpes, hiacintes, narcises, orhidejas, rozes un vēl daudz ko citu. Aprīlī viss notiek savu gaitu - parks ir pilnos ziedos, taču trūkst skatītāju. Tādēļ Keukenhofas parks šopavasar nolēmis pats doties pie apmeklētājiem ar video starpniecību.

4. Lāču vērošana Transilvānijā

Kamera atrodas Rumānijas kalnainākajā un skaistākajā reģionā Transilvānijā, kur dabas parkā sastopami gan lāči, gan mežacūkas, gan brieži, lapsas un cita dzīva radība. Astoņi lāči jau pagājušajā rudenī kļuva par tiešraides zvaigznēm, katrs iegūstot pat vārdu. Tagad pēc ziemas guļas tie visi ir atkal rosīgi, un to pulku papildinājuši arī lācēni. Šī ir tiešraide, kas pārbaudīs jūsu pacietību un neatlaidību. Ieteikums - noķert brīdi, kad dzīvniekiem tikko atstāta barība; vakarā tas parasti notiek ap 18:00 pēc Latvijas laika.

5. Reinas ūdenskritums Šveicē

Šis Šveicē esošais ūdenskritums tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem Eiropā. Tas atrodas Reinas upes augštecē uz robežas starp Šafhauzenas un Cīrihes kantoniem. Ūdenskrituma augstums - 23 m, platums - 150 m. Vasaras sezonā ik sekundi pāri tam gāžas 600 kubikmetri ūdens. Šobrīd tas ir slēgts apmeklētājiem klātienē, taču ikvienam tagad ir ekskluzīva iespēja baudīt to un Neuhauzenas pilsētiņas panorāmu cēlā vientulībā bez ļaužu pūļiem.

6. Kamera pie ūdens avota Kenijas savannā

Šī kamera ir viena no organizācijas "Explore" pasaulē lielākā dabas tiešsaistes kameru tīkla. Tā izvietota slēpnī pie avota, kurš atrodas Kenijas savannā un kuru apmeklē visi savannas iemītnieki - no ziloņiem līdz šakāļiem. Atliek cerēt, ka arī šodien tie būs izslāpuši.

7. Alpu dzelzceļš 2200 m augstumā

Ja ir sajūta, ka nepieciešamas divas meditatīvas stundas, tad šī ir lieliska iespēja - brauciens pa šaursliežu dzelzceļu pāri Alpiem no Sanktmoricas Šveicē uz Tirano Itālijā. Dzelzceļa maršruts tiek uzskatīts par augstāko Eiropā - tas šķērso Alpu grēdu pa 2253 m augsto Berninas pāreju. Augstuma starpība šai maršrutā ir 1824 m. Šī gan nav tiešsaistes kamera, taču varam garantēt, ka tās būs divas stundas ar elpu aizraujošiem dabas skatiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu