"Nevajag jau daudz! Vajag tā, lai nav grūti!" Latviešus izaicina uz solo talkām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Grupa "Nav jau grūti"

Sociālajā tīklā "Facebook" aizvien lielāku atsaucību rod kustība "Nav jau grūti", kas aicina un izaicina latviešus ārkārtas situācijas laiku izmantot, lai dotos dabā un sakoptu zemi, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Es nopirku divdesmit 400 litru maisus, te vākt un vākt. Braukšu vēl kādu vakaru, nākšu un sakraušu maisos, lai pievērstu kaut vai pašvaldības uzmanību," raidījumam stāstīja rīdzinieks Mārtiņš Muižnieks, kurš uz Lucavsalu devies pastaigā, bet, pamanot atkritumus, nolēmis tos savākt.

"Mēs varam savākt un attīrīt, viena lieta, ejot garām, teikt "vai kādi cūkas", bet otra lieta, ejot garām, paņemt un pacelt," klāstīja Mārtiņš.

"Nevajag jau daudz! Vajag tā, lai nav grūti!" Tā par iniciatīvu sacīja Mārtiņš, norādot, ka labi būs, ja pa ceļam tiks pacelta kaut viena izmesta pudele.

"Tas nenozīmē, ka katrs gājiens ir jāpārvērš par sētnieka darbu. Forši, ja vari paņemt pudeli un izmest, un forši, ja vari varbūt salasīt un izmest maisu," "Panorāmā" sacīja Mārtiņš.

Mērķis - pievērst uzmanību dabā esošajiem atkritumiem, kuri tur varēja nebūt.

Pudeles, kartona krūzītes, ēdienu iepakojumi tiek vienkārši izmesti ārā. Vides valsts dienests aicina, atrodot dabā atkritumus, izmantot aplikāciju "Vides SOS".

Vides valsts dienesta (VVD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga savukārt aicināja iedzīvotājus, kuri pamana nesankcionētas izgāztuves, "sazināties ar pašvaldību, un tā parasti ir gatava palīdzēt ar atkritumu izvešanu".

VVD gan aicina cilvēkus, kuri pasūtījuši atkritumu izvešanu, pārliecināties, ka nolīgtajai firmai ir līgums par atkritumu novietošanu poligonā. Pretējā gadījumā, sakārtojot savu teritoriju, var tiek piesārņota kāda cita.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu