Simtiem cilvēku Berlīnē un Štutgartē protestē pret brīvības un tiesību ierobežojumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SCANPIX

Sestdien, 25. aprīlī, Berlīnē un Štutgartē ielās izgāja simtiem cilvēku, protestējot pret brīvību un tiesību ierobežojumiem, kas ieviesti nolūkā pasargāt Vācijas pilsoņus no jaunā koronavīrusa.

Par spīti demonstrāciju aizliegumam, Berlīnē aptuveni 1000 cilvēku protestēja pret ierobežojumiem, kas noteikti, lai iegrožotu vīrusa izplatību.

Berlīnē demonstrācija tika sarīkota pie "Volksbuehne" (Tautas skatuves) teātra pilsētas centrā. Daudzi no tiem, kas vēlējās piedalīties protesta akcijā, nespēja sasniegt laukumu ēkas priekšā, jo to norobežoja policija, kas centās novērst drūzmēšanos.

Policija, izmantojot megafonus, atkārtoti aicināja ļaudis izklīst un pamest notikuma vietu. Vairāki protestētāji tika aizturēti, tomēr pamazām pēcpusdienas gaitā ļaudis izklīda.

Protestētāji pārstāvēja plašu politisko spektru, un starp viņiem bija gan pazīstami labējie populisti, gan eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) biedri, gan konspirāciju teoriju atbalstītāji, gan citu politisko nokrāsu pārstāvji.

Šī jau ir ceturtā sestdiena pēc kārtas, kad Berlīnē notiek šādi protesti, un šoreiz kārtības uzturēšanai bija norīkoti 200 policisti.

Savukārt Štutgartē pilsētas centrā pulcējās 350 līdz 500 demonstrantu, kas protestēja pret viņu pamatbrīvību atņemšanu.

Šo demonstrāciju rīkoja organizācija "Querdenken" (Nestandarta domāšana), un tās līderis Mihaels Balvegs norādīja, ka, par iemeslu izmantojot pandēmiju, ierobežotas tādas pamattiesības kā tiesības uz pulcēšanos un tiesības uz domas brīvību.

Šī Štutgartē bija jau trešā šāda veida demonstrācija.

Sākotnēji pilsēta to bija aizliegusi, taču pilsētas lēmumu atcēla federālā Konstitucionālā tiesa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu