Mūžībā devusies teātra mākslas eksperte, zinātniece un vēsturniece Margita Mantiņa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Margita Mantiņa
Margita Mantiņa Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mūžībā aizgājusi ilggadējā Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja mākslas eksperte, teātra zinātniece un vēsturniece Margita Mantiņa, informē muzejs.

Pēc muzeja kolektīva vārdiem, Mantiņa bija Teātra muzeja autoritāte, "ar kuras sirsnīgo atsaucību varēja rēķināties jebkurā teātra mākslas vai dzīves jautājumā".

Viņa strādājusi Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejā, ar laiku nonākot darbā toreizējā šī muzeja filiālē - Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, kur darbojusies vairāk nekā trīsdesmit gadus.

Sākotnēji specializējusies Liepājas teātra vēstures izpētē, kam piepulcējusies arī Nacionālā teātra vēstures pētniecība. Gadu gaitā tapušas virkne nopietnas, apjomīgas izstādes, dažāda veida pasākumi un sarīkojumi. Viens no pēdējiem teātra zinātnieces un vēsturnieces lielajiem darbiem bija atklātā Nacionālā teātra vēstures ekspozīcija, kuras tapšanai veltīti apmēram divi gadi.

"Droši vien nav iespējams izskaitīt to kultūras vēstures materiālu apjomu, kas daudzajos darba gados izgājis caur Margitas rokām, lai rūpīgi apstrādāti tie varētu nonākt muzeja krātuvē," uzsvērts muzeja paziņojumā, norādot, ka Mantiņa bijusi Latvijas Teātra darbinieku savienības biedre un Atzinības krusta virsniece.

"Mums pietrūks tās zināšanas, kuras nepaspējām pārmantot, bet visvairāk trūks Margitas mūžīgā labestība un sirsnība, kura Smiļģa mājā uzturēja īpašu optimisma garu," pavēstīja muzejā, izsekot līdzjūtību tuviniekiem, draugiem, paziņām un visiem, kuriem dārga Teātra muzeja ekspertes, teātra zinātnieces un vēsturnieces piemiņa.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu