Ogres novadā degusi divstāvu māja un blakus esošā nama jumts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji
Ugunsdzēsēji Foto: Zane Bitere/LETA

Šonakt likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Ogres novadā, kur dega divstāvu māja un blakus esošās mājas jumts, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

VUGD izsaukumu saņēma sestdienas pēcpusdienā. Ugunsgrēka vietā glābēji konstatēja, ka deg divstāvu māja 200 kvadrātmetru platībā un blakus esošās mājas jumts desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējies viens cilvēks. Ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas vairākas stundas.

Vakar pirms plkst.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novadu, kur dega divstāvu mājas jumts 140 kvadrātmetru platībā. Pirms dienesta darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci iedzīvotāji. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks nodzēsts aptuveni četru stundu laikā.

Sestdien VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Mālpils novadā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un telpas 120 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējušies divi cilvēki. Ugunsgrēku izdevās likvidēt aptuveni četru stundu laikā.

Savukārt ap plkst.20 tika saņemts izsaukums, lai VUGD darbinieki sniegtu palīdzību cilvēkam, kurš bija pakļuvis zem vilciena.

VUGD informācija liecina, ka pagājušajā diennaktī saņemti 93 izsaukumus, 62 no kuriem bija uz ugunsgrēkiem, tostarp desmit - uz meža, bet 20 - uz kūlas ugunsgrēkiem. Cilvēki ugunsnelaimēs necieta.

Divi lielākie kūlas ugunsgrēki fiksēti Daugavpils novadā un Rēzeknes novadā, kur degusi pērnā zāle piecu hektāru platībā.

VUGD darbinieki piedalījušies 22 glābšanas darbos. Saņemti arī astoņi maldinoši zvani.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu