"Cilvēkiem var nākties sadzīvot ar Covid-19 pastāvīgi." Zinātnieki nobažījušies par koronavīrusa vakcīnas izstrādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcīna
Vakcīna Foto: AP/Scanpix

Zinātnieki baidās no tā, ka viņiem neizdosies radīt vakcīnu pret Covid-19 un pasaulei var nākties pielāgoties pastāvīgiem koronavīrusa draudiem, ziņo portāls "Business Insider".

Lielbritānijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors Kristofers Vitijs norādīja, ka parlamentārajai komitejai ir pierādījumi, ka pagaidām nav iespējams stimulēt imunitāti pret Covid-19.

"Pirmais jautājums, kādu pētījām ir tāds, vai cilvēks var iegūt imunitāti pret Covid-19, ja jau iepriekš to ir izslimojis? Ja mēs imunitāti neiegūstam, tad tas apgrūtina vakcīnas izstrādi," norādīja Vitijs.

Mediķis norādīja, ka esot pierādījumi, ka cilvēks pēc izārstēšanās no Covid-19, ar šo slimību var inficēties atkārtoti.

Šaubas par vakcīnas izstrādi rada fakts, ka ne ASV, ne Lielbritānijā nav apstiprināta neviena vakcīna lietošanai pret citiem Covid grupas vīrusiem.

"Ir jāuzmanās, ka pasaule nepieņem, ka tiks izstrādāta vakcīna pret Covid-19. Šis nav tāds gadījums kā ar masaliņu vīrusu - vakcīna ir izstrādāta un mums vairs tās nevar būt," norādīja Vitijs.

"Mēs nevaram garantēt vakcīnas izstrādi. Daudziem vīrusiem tāda ir izstrādāta, bet ne visiem," sacīja Vitijs.

Ārsts norādīja, ka dažiem vīrusiem ir grūti izstrādāt vakcīnu. "Nākotnē var nākties sadzīvot ar Covid-19, tādēļ pastāv iespēja, ka šis vīruss var būt pastāvīgs."

Gadījumā, ja pilnībā efektīvu vakcīnu neizdosies izstrādāt, Vitijs atzīmē, ka ir vērts turpināt meklēt citas iespējas Covid-19 ārstēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu