Itālijā skolas tiks atvērtas vien septembrī (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte
Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte Foto: Reuters/ScanPix

Skolas Itālijā būs slēgtas arī vasaras mēnešu laikā un no jauna durvis vērs tikai septembrī, svētdien, 26. aprīlī, publicētā intervijā sacīja premjerministrs Džuzepe Konte.

"Skolas mums ir ļoti svarīgas un tiks no jauna atvērtas septembrī," laikrakstam "La Repubblica" sacīja premjers.

Atsevišķas "stratēģiski" svarīgas ekonomikas jomas aktivitātes varēs atsākties drīz, iespējams, jau nākamās nedēļas laikā, arī ražošanas sektoros.

Prioritāte tiks noteikta uz eksportu orientētajiem uzņēmumiem, kuriem draud izkrišanā no globālo piegāžu ķēdēm, viņš sacīja, uzsverot, ka darbinieku veselība un drošība vienmēr būs augstākā prioritāte.

Itālijai atvieglojot karantīnas režīma nosacījumus, varasiestādēm būs jāpastiprina modrība attiecībā uz gadījumiem, kad ir aizdomas par inficēšanos, kā arī jāsaglabā stingri sociālās distancēšanās noteikumi, brīdina eksperti.

Bažas, ka Itālijas salīdzinoši trūcīgākajos dienvidos varētu tikt pieredzēti tik smagi uzliesmojumi, kādi jau notikuši pārtikušajos ziemeļos, līdz šim nav piepildījušās.

Itālijā reģistrēti 26 384 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi. Tas ir augstākais Eiropā un otrs augstākais pasaulē aiz ASV.

Tomēr inficēšanās gadījumu skaits sarūk. Itālija uzskata, ka inficēšanās līmenis, kas, kā tiek ziņots, ir starp 0,2 un 0,7, ir pietiekami zemu zem svarīgās 1,0 robežas, lai valsts varētu atgriezties pie darba.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu