PVO pārstāvis: Latvija dara pareizi, ka uztur spēkā brīdinājumus, jo Covid-19 var atgriezties (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules Veselības organizācijas logo
Pasaules Veselības organizācijas logo Foto: EPA/Scanpix

Latvijā saistībā ar Covid-19 ierobežošanu uz citu valstu fona izskatās gana labi, jo pieņemtie ierobežojošie lēmumi apsteidza epidēmijas plašāku izplatību, intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvis Latvijā Mišels Tīrens.

"Protams, ir vēl par agru izdarīt jebkādus secinājumus par to, vai mēs esam jau pārvarējuši augstāko punktu un vai tagad jau ies uz labo pusi vai vēl nē," norādīja Tīrens.

"Ļoti svarīgi ir pateikt, ka vismaz līdz tam laikam, kad mums būs vakcīna, kas nebūs ātrāk kā pēc gada - no 6 mēnešiem līdz gadam, kamēr tiksim pie vakcīnas un tās kļūs pieejama, mēs neesam ar šo tikuši galā," atzīmēja PVO pārstāvis.

Viņš norādīja, ka joprojām nav zināms, kā vīrusu ietekmēs gaisa temperatūra un cik sezonāls Covid-19 var būt.

"Ļoti labi, ka Latvijā tiek uzturēti spēkā brīdinājumi, ka tas var atgriezties. Iedzīvotāji nav aizsargāti.  Pirmie skaitļi, kas nāk no dažiem pārskatiem, norāda, ka daudzās Eiropas daļās pat ne 5% no iedzīvotājiem īstenībā ir aizsargāti. Tā ir joprojām liela ievainojamība un mēs nezinām, vai slimība  atgriezīsies rudenī vai vēl agrāk, vai varbūt vispār vairs nekad neatgriezīsies. Bet domāju, ka ir jābūt gataviem uz sliktāko," uzskata Tīrens.

PVO pārstāvis prognožu ziņā bija atturīgs, taču atzīmēja, ka ir jādara viss, lai, laikā, kad iestāsies miera periods, būtu iespējams sagatavoties nākamajam un cīņā ar šo vīrusu savas spējas būtu jātur gatavībā.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka aizvadītajā diennaktī tika konstatēti astoņi jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, inficēto skaitam sasniedzot 812. Kopumā ar Covid-19 miruši 12 cilvēki, bet atveseļojušies 267.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu