Pasaules rekordists Merits cer kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Erīzs Merits
Erīzs Merits Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules rekordists 110 metru barjersprintā Erīzs Merits cer kvalificēties nākamvasar paredzētajām olimpiskajām spēlēm, kas amerikāņu vieglatlētam būs pēdējās karjerā.

Merits iepriekšējā sezonā skrejceļā izgāja tikai vienu reizi, jūnijā sacensībās Nīderlandē finišējot pēc pieticīgām 14,65 sekundēm.

Merits tiešsaistes sarunā ar "Drake Relays" rīkotājiem pauda, ka labprāt piedalītos Tokijas olimpiskajās spēlēs un 2022.gadā Jūdžinā paredzētajā pasaules čempionātā.

"Taču pēc tam es noteikti likšu punktu karjerai. Tās būs mana kā sportista stāsta beigas. Noteikti, ka kļūšu par treneri, jo man patīk dot sportam to, ko esmu no tā saņēmis," stāstīja Merits, kurš olimpisko spēļu laikā svinēs savu 36. dzimšanas dienu.

Merits 2012.gada vasarā aizvadīja izcilu sēriju, kurā uzrādīja augstvērtīgus rezultātus. Augustā viņš triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs un mēnesi vēlāk Dimanta līgas posmā Briselē laboja pasaules rekordu, 110 metru barjeroto distanci veicot 12,80 sekundēs.

Trīs gadus vēlāk amerikānis pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, spītējot tam, ka viņa nieres funkcionēja tikai par apmēram 20%. Pēc atgriešanās no Pekinas Meritam tika veikta nieru transplantācija.

Pēc desmit mēnešiem viņš ASV atlasē uz olimpiskajām spēlēm no kārotās ceļazīmes atpalika tikai par vienu sekundes simtdaļu. 2017.gadā Merits bija otrais ASV čempionātā stadionā un piektais planētas meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu