"Mēs esam uzvarējuši šajā cīņā." Ārderna paziņo, ka Jaunzēlandē apturēta Covid-19 iekšējā transmisija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna.
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna. Foto: AFP / Scanpix

Jaunzēlande guvusi nozīmīgu uzvaru cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju un sāks pakāpeniski atvieglot ierobežojumus, pirmdien, 27. aprīlī, paziņojusi premjerministre Džasinda Ārderna.

"Jaunzēlandē vairs nenotiek plaša, neizsekojama [jaunā koronavīrusa] pārnešana sabiedrībā. Mēs esam uzvarējuši šajā cīņā," pavēstīja Ārderna.

Premjere sacīja, ka pēc gandrīz piecu nedēļu ilgiem maksimālā ceturtā līmeņa ierobežojumiem pirmdien notiks pāreja uz trešā līmeņa ierobežojumiem.

Ja līdz šim darbojās tikai uzņēmumi un veikali, kas nodrošina pamata pakalpojumus, no pirmdienas darbu atļauts atsākt vēl dažu veidu uzņēmumiem, restorāniem, kas piedāvā ēdienu līdzņemšanai, un durvis atkal vērs skolas.

Taču Ārderna uzsvēra, ka nav iespējams pateikt, kad jaunā koronavīrusa izplatīšanās beigsies pavisam un būs iespējams atgriezties pie ierastās dzīves.

Viņa atzina, ka visi vēlas, lai tiktu atcelti sociālās distancēšanās noteikumi, taču norādīja, ka tas jādara lēnām un piesardzīgi.

"Es neriskēšu ar panākumiem, ko esam guvuši (..). Tāpēc, ja mums būs jāpaliek trešajā līmenī, mēs paliksim," sacīja premjere.

Jaunzēlandē, kurā ir pieci miljoni iedzīvotāju, pēdējās diennakts laikā reģistrēts tikai viens jauns inficēšanās gadījums, līdz ar to inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 1122 cilvēkiem, un 19 cilvēki miruši ar šī vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu