Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniece turpinās apvienot amatus Rīgas domē un "Ventspils ostas" padomē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iveta Zalpētere.
Iveta Zalpētere. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniece Iveta Zalpētere varēs turpināt apvienot darbu Rīgas domē ar padomes priekšsēdētājas amatu AS "Ventspils osta", šodien, 27. aprīlī, lēma Rīgas dome pagaidu administrācija.

Ar Rīgas domes lēmumu 31. martā Zalpētere tika iecelta Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka amatā. Vienlaikus Zalpētere 16. janvārī iecelta arī par padomes locekli "Ventas ostā" un ar kapitālsabiedrības padomes lēmumu viņa ievēlēta par ostas padomes priekšsēdētāju.

Saskaņā ar likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā noteikts, ka pašvaldības izpilddirektora vietnieks ir valsts amatpersona.

Savukārt valsts amatpersonai ir atļauts savienot šo amatu ar citu amatu, ja likumā par interešu konflikta novēršanu vai citā normatīvajā aktā nav paredzēti valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumi.

Rīgas pagaidu administrācija, izvērtējot Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka kompetenci un "Ventas ostas" padomes priekšsēdētāja kompetenci, secinājusi, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka amata savienošana ar kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētāja amatu pati par sevi interešu konfliktu nerada, nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

Ņemot vērā minētos apsvērumus un pamatojoties uz likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā un Rīgas domes atlaišanas likumu, pagaidu administrācija nolēma atļaut Zalpēterei ļaut arī turpmāk ieņemt abus amatus.

Pēc stāšanās izpilddirektora postenī, Zalpētere aģentūrai LETA norādīja, ka ieņems šo amatu līdz brīdim, kad tiks ievēlēts jaunais sasaukums, kas, atbilstoši labas pārvaldības praksei, pastāvīgu izpilddirektoru izraudzīsies konkursa kārtībā.

Kā ziņots, ilggadējs pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) no amata tika atstādināts marta beigās. Administrācija viņam pārmeta nekvalitatīvu pienākumu pildīšanu Covid-19 krīzes laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu