Sēdēja ap ugunskuru un lietoja alkoholu. Par pulcēšanās ierobežojumu atkārtotu neievērošanu četriem vīriešiem Liepājā sastāda protokolus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunskurs.
Ugunskurs. Foto: Zane Bitere/LETA

Svētdien, 26. aprīlī, par ārkārtējās situācijas ierobežojumu atkārtotu neievērošanu Liepājā vairākiem vīriešiem, kas pie ugunskura lietojuši alkoholu, noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, informēja Liepājas Pašvaldības policijas Analītiskās nodaļas priekšnieks Kaspars Vārpiņš.

Ap plkst. 15.50 Pašvaldības policijā saņemts izsaukums, ka Eduarda Tisē ielā esot vairākas personas, kuras lieto alkoholu. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka četras personas sēdēja ap iekurtu ugunskuru un bija manāmā reibumā.

Tā kā personas jau iepriekš bija brīdinātas par valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa ierobežojumu pārkāpšanu, 1973., 1979., 1983., un 1982. gadā dzimušajiem vīriešiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu.

Vārpiņš skaidroja, ka sods viņiem vēl netika piemērots, un tas tiks izdarīts, izskatot lietu.

Personām ir iespēja iepazīties ar lietas materiāliem, kā arī sniegt paskaidrojumus pirms lēmuma pieņemšanas.

Savukārt aizvadītās nedēļas piektdienā, Pašvaldības policijas darbiniekiem patrulējot Ezera ielā, viņu uzmanību piesaistīja trīs personas. Konstatēts, ka pie vienas personas kājām atrodas paštaisīta ierīce narkotisko vielu lietošanai, kā arī folija vīstoklis un caurspīdīgs maisiņš ar nezināmas izcelsmes augu valsts maisījumu, kas, iespējams, satur narkotiskās vai psihotropās vielas.

Viena no personām arī atzinās, ka ir izmantojis šo ierīci apreibināšanās nolūkos. 2001. un divi 1991. gadā dzimušie vīrieši nodoti Valsts policijas (VP) darbiniekiem lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Jau ziņots, ka VP pagājušās nedēļas nogalē par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu sākusi 25 administratīvā pārkāpuma lietvedības.

Policija aizvadītajā diennaktī veikusi 2243 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un sākusi piecas lietvedības.

Līdz šim lielākā daļa konstatēto pārkāpumu bijusi saistīta ar pulcēšanās ierobežojumu, tostarp, par divu metru distances neievērošanu.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu