Šogad nenotiks Katalonijas tūre, kam aprit 100 gadu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Koronavīrusa straujās izplatības dēļ atceltas prestižās Katalonijas tūres sacensības riteņbraukšanā, kas šogad svinētu 100.jubileju, pirmdien paziņoja organizatori.

Sacensības Spānijas ziemeļos sākotnēji bija plānotas no 23. līdz 29.martam, bet pandēmijas radīto seku dēļ, tūres norise uz vēl nenoteiktu laiku tika pārcelta jau 12.martā. Pirmdien rīkotājiem nācies pieņemt ļoti sāpīgu lēmumu - atcelt sacensības.

Šādu lēmumu lielā mērā ietekmējušas izmaiņas starptautisko sacensību kalendārā, kas nu jau paredz, ka "Tour de France" notiks no 29.augusta līdz 20.septembrim, bet "Giro d'Italia" sacensības - 3.oktobrī. Trešā lielā tūre - "Vuelta a Espana" - sāksies 1.novembrī.

"Plānojam, ka Katalonijas tūres 100.sacensības tiks aizvadītas nākamā gada marta pēdējā nedēļā," teica tūres organizators Rubens Periss.

"Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) amatpersonas jau ir apstiprinājušas jauno sezonas kalendāru, kas būtībā ir vien trīs mēnešus garš."

"Mēs vēlamies, lai Katalonijas jubilejas tūrē piedalītos visi pasaulē labākie braucēji, tāpēc nolēmām šīs sacensības pārcelt. Jau iepriekš zinājām, ka nevēlamies aizvadīt sacensības aizvadīšanas pēc. Tāpat neplānojām samazināt tūres dienu skaitu."

Pagājušajā nedēļā UCI visām komandām izsūtīja starptautisko sacensību kalendāru, kurā norādīts, ka pirmie kilometri tiks pievarēti 1.augustā slavenajās "Strade Bianche" sacensībās.

Pasaules čempionāts Šveicē plānots no 20. līdz 27.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu