Seškārtējais olimpiskais čempions šorttrekā Ans paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viktors Ans (pa kreisi).
Viktors Ans (pa kreisi). Foto: Reuters / Scanpix

Seškārtējais olimpiskais čempions šorttrekā Viktors Ans, kurš kopš 2011.gada pārstāv Krievijas izlasi, pirmdien paziņojis, ka traumu dēļ pamet profesionālo sportu.

Ana rakstītajā vēstulē, kas nonāca Krievijas ziņu aģentūras "RIA Novosti" rīcībā, pausts, ka šorttrekists vēlas likt punktu karjerai, jo dalība sacensībās jau kļuvusi apgrūtinoša. Viņš jau labu laiku cīnās ar ceļgala un citām traumām.

"Bez konstantajām ceļgala sāpēm parādījušās arī vēl lērums citas kaites," teikts vēstulē. "Gadiem ejot, palicis arvien grūtāk uzturēt sevi formā, tāpēc nolēmu, ka sports jāliek pie malas."

Dienvidkorejā dzimušais sportists, pārstāvot savu dzimteni Turīnas Olimpiādē, izcīnīja trīs zelta un vienu bronzas godalgu, taču četrus gadus vēlāk viņš guva ceļgala traumu un pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm paziņoja, ka pārstāvēs Krievijas izlasi.

Krievijas valstsvienības nometnei viņš pievienojās 2011.gadā un pārstāvēja to līdz pat šim brīdim. 2014.gadā Soču olimpiskajās spēlēs viņš vēlreiz izcīnīja trīs zeltus, kuriem pievienoja arī bronzas medaļu.

2018.gada Phjončhanas Olimpiādē sportistam nebija iespējas piedalīties, jo viņš netika iekļauts to sportistu sarakstā, kuri varēja startēt zem neitrāla karoga. Viņš gan nav pieķerts dopinga lietošanā un norādījis, ka ne reizi nav lietojis neatļautās vielas.

Sportists par karjeras beigām paziņoja jau 2018.gada septembrī, bet jau 2019./20.gada sezonā viņš atgriezās Pasaules kausa apritē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu