Iespējams, daļēji varētu pārskatīt pašreizējos ierobežojumus, kas attiecas uz Līgo svētku svinēšanu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Zane Bitere/LETA

Iespējams, varētu daļēji pārskatīt pašreizējos ierobežojumus, kas varētu attiekties uz Līgo svētku svinēšanu, svinētāju skaitu, kā arī sporta nodarbību iespējām brīvā dabā, izriet no šodien, 27. aprīlī, labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) paustās prognozes pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes.

Atbildot uz jautājumu par veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) publiski pausto redzējumu par ierobežojumu izvērtēšanu, politiķe norādīja, ka veselības ministre sniegs argumentētu viedokli, kuri ierobežojumi būtu atceļami. Petraviča pauda, ka cilvēki interesējas, vai varēs svinēt Jāņus, cik daudz cilvēku varēs pulcēties uz Līgo svinībām, kā arī par sporta nodarbībām brīvā dabā.

Labklājības ministre pieļāva, ka augstāk minētie varētu būt tie gadījumi, saistībā ar kuriem valdība pārskatīs un nepagarinās kāda veida ierobežojumus pilnā apmērā. Tāpat aktuāls ir jautājums par to, vai vasarā drīkstēs rīkot skolēnu nometnes un cik audzēkņu to atļaušanas gadījumā tajās varēs pulcēties, pauda politiķe.

Petraviča arī akcentēja, ka Latvijā nav noteikt tik drastiski ierobežojumi kā vairākās citās valstīs.

LETA jau vēstīja, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne dažādu ierobežojumu un aizliegumu.

Lai lemtu par kādu ierobežojumu mainīšanu, tiks piedāvāts četru nedēļu posmos mērīt vairākus Covid-19 saslimstības kritērijus, intervijā Latvijas Radio sacīja Viņķele.

Ministre uzskata, ka visi ierobežojumi 12.maijā, kas ir ārkārtējas situācijas termiņa beigas, nebeigsies.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu