Silvijas Radzobes meita atklāj, ka mātes došanās mūžībā bijusi ļoti negaidīta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Silvija Radzobe
Silvija Radzobe Foto: LETA

69 gadu vecumā mūžībā devās literatūras un teātra zinātniece, teātra kritiķe Silvija Radzobe. Viņas meita Zane izdevumam "Privātā Dzīve" komentēja skumjo notikumu, apstiprinot, ka mātei bijusi smaga slimība.

"Viņa aizgāja man uz rokām… Ne viena, ne otra nedomājām, ka tas ir TAS brīdis… Bija smaga slimība, un viss notika ārkārtīgi strauji. Mēs to nekādā gadījumā negaidījām, domājām, ka vēl ir daudz laika..." sacīja teātra kritiķe Zane Radzobe. 

Atvadas no Radzobes notika 25. aprīlī Rīgas krematorijā. 

Radzobe dzimusi 1950.gadā un bija latviešu teātra kritiķe, teātra zinātniece un vēsturniece, rakstniece, Latvijas Zinātņu Akadēmijas korespondētājlocekle un Latvijas Universitātes profesore.

Kopumā viņa publicējusi vairāk nekā 500 recenzijas un rakstus, kļūstot par vienu no vadošajām teātra kritiķēm Latvijā.

Viņa pētījusi Aleksandra Čaka daiļradi, sarakstījusi apceri "Brošūra par manu naidu" un pētījumu ""Kosmopolītu" lieta un Aleksandrs Čaks".

Radzobe 2007.gadā saņēmusi Baltijas Asamblejas balvu par kolektīvā pētījuma "Teātra režija Baltijā" vadīšanu, kā arī 2020.gadā saņēma Normunda Naumaņa Gada balvu kritikā.

Radzobe bijusi almanaha "Teātris un dzīve" sastādītāja, monogrāfijas "Latvijas teātris. 70.gadi" un "Latvijas teātris.80.gadi" līdzautore, kā arī pēc viņas iniciatīvas un viņas vadībā tapis kolektīvais pētījums "20.gadsimta teātra režija pasaulē un Latvijā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu