Pirmdien liesmas Ventspils novadā liesmas nopostījušas dzīvojamo māju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 27. aprīlī, Ventspils novadā liesmas nopostījušas kādu dzīvojamo māju, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu glābēji saņēma īsi pirms plkst. 19. Pusotrstāva dzīvojamā māja dega pilnā 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Plkst. 01.01 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektori ēkā, kurā notika ugunsnelaime, nebija uzstādīti.

Vēl aizvadītajā diennaktī plkst. 22.14 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur divstāvu daudzdzīvokļu mājas pagrabā dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši iedzīvotāji. Īsi pēc plkst.23 ugunsgrēks tika likvidēts un iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos.

VUGD aicina neaizkraut daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagrabus un bēniņus ar degtspējīgiem priekšmetiem, kā arī nepieļaut nepiederošu personu iekļūšanu palīgtelpās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 69 izsaukumus - 44 uz ugunsgrēku, tai skaitā 21 kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu