Dienesta suns Vatsons atrod narkotikas un palīdz policistiem aizturēt rafinētu narkotiku tirgoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Госполиция

Pirmdien, 27. aprīlī, Valsts policijas likumsargi Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā, aizturēja iepriekš sodītu, rafinētu narkotiku tirgoni, novēršot apdraudējumu vietējiem iedzīvotājiem, portālu "Apollo" informēja Valsts policijā.  

Kratīšanas laikā, piedaloties arī Valsts policijas kinoloģei ar dienesta suni Vatsonu, tika atrasti un atsavināti vairāki desmiti gramu dažādu narkotisko un psihotropo vielu -metamfetamīns, karfentanils, klonazepāms un marihuāna.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī tika saņemta informācija par vīrieti, kurš minētā iecirkņa apkalpojamā teritorijā tirgojis narkotikas, un pēc laika savas noziedzīgās darbības turpinājis Rīgā, Ilūkstes ielā.

Veicot speciālās izmeklēšanas darbības, Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti noskaidroja, ka Rīgā, Ilūkstes ielā, notiek aktīva narkotiku tirdzniecība gan dzīvoklī, gan uz ielas, un tas rada apdraudējumu un neērtības vietējiem iedzīvotājiem.

Ņemot vērā, ka narkotiku tirgonis izmantoja konspirāciju un viņam bija izveidots liels noziedzīgais tīkls, Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti personas aizturēšanā piesaistīja pretterorisma vienību "Omega". Tāpat noritēja cieša sadarbība ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes un Rīgas Ķengaraga iecirkņa policistiem. 27. aprīļa vakarā policisti aizdomās turēto 1987. gadā dzimušo vīrieti aizturēja uz ielas narkotiku pārdošanas brīdī.

Vīrietis jau iepriekš ir sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Gan aizturēšanas brīdī, gan vēlāk, veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika atrastas narkotiskās vielas - amfetamīns, karfentanils, klonazepāms un marihuāna.

Foto: Valsts policija

Kratīšanas laikā tika piesaistīta Valsts policijas kinoloģe ar dienesta suni Vatsonu, kas iesaukts arī par Tukitu.

Policijas suns uzrādīja narkotiku glabāšanas vietas nama kāpņu telpā. Izrādās, narkodīleris šīs vielas bija paslēpis vairākos slēpņos gan kāpņu telpā, gan dzīvoklī. Kopumā tika atrasti un atsavināti vairāki desmiti gramu narkotisko vielu. Precīzs narkotisko vielu daudzums un sastāvs būs zināms pēc ekspertīzes.

Atsavināta nauda, kas, visticamāk, iegūta no narkotiku tirdzniecības, un svari. Tāpat izņemts ierocim līdzīgs priekšmets, kas, visticamāk, ir gāzes pistole.

Foto: Valsts policija

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu. Taču izmeklēšanas laikā tas, visticamāk, tiks pārkvalificēts pēc bargāka panta – par narkotisku un psihotropo vielu realizēšanu.

Drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajam vīrietim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu