Kims varētu slēpties no koronavīrusa, pieļauj Dienvidkorejas ministrs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, iespējams, 15. aprīlī nepiedalījās valsts svētkos nevis veselības problēmu dēļ, bet baidoties no iespējamās inficēšanās ar jauno koronavīrusu, otrdien, 28. aprīlī, izteicies Dienvidkorejas ministrs.

Kims sabiedrībā nav bijis redzams kopš 11. aprīļa, kad viņš rīkoja valdošās Darba partijas sanāksmi par iekšpolitikas jautājumiem.

12. aprīlī viņš neapmeklēja Augstākās tautas sapulces ikgadējo sesiju, kā arī pirmo reizi savas valdīšanas gados 15. aprīlī neapmeklēja ceremoniju par godu Ziemeļkorejas valsts dibinātāja un sava vectēva Kima Irsena dzimšanas dienai.

Tas, ka Kims nav bijis redzams vadītāju vidū valsts svarīgākajos svētkos, raisījis minējumus par viņa iespējamo saslimšanu.

ASV un Dienvidkorejas mediji vēstīja, ka Kimam šomēnes veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra, pēc kuras viņš vēl nav atlabis.

Dienvidkorejas amatpersonas ziņo, ka Ziemeļkorejā nav konstatēta nekāda aizdomīga kustība, un brīdina nenodoties spekulācijām par Kima veselību.

Ziemeļkoreja ir paziņojusi, ka nevienam cilvēkam inficēšanās ar jauno koronavīrusu nav apstiprināta, bet valstī ir ieviesti piesardzības pasākumi, tādēļ Kima nepiedalīšanās pasākumā par godu Kima Irsena dzimšanas dienai nav nekas ļoti neparasts, uzskata Dienvidkorejas ministrs Ziemeļkorejas jautājumos Kims Jončuls.

"Taisnība, ka viņš nekad nav palaidis garām Kima Irsena dzimšanas dienas jubileju kopš stājās amatā, bet daudzi jubilejas pasākumi, tostarp svinības un bankets, tikuši atcelti koronavīrusa dēļ," sacīja ministrs.

Viņš norādīja, ka kopš janvāra vidus bijuši vismaz divi gadījumi, kad Kims Čenuns nozudis no sabiedrības redzesloka uz gandrīz 20 dienām.

"Es nedomāju, ka tas ir sevišķi neparasti, ņemot vērā pašreizējo [pandēmijas] situāciju," viņš piebilda.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien sacīja, ka viņam ir diezgan labs priekšstats par to, kā iet Ziemeļkorejas līderim, un pauda cerību, ka Kimam klājas labi, bet plašāk nepaskaidroja.

Japānas premjerministrs Sindzo Abe norādīja, ka ir informēts par mediju ziņoto jautājumā par Kima veselību, un sekos līdzi situācijas attīstībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu