Jemeļjaņenko treneris: Fjodoram nebija īpaša talanta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodors Jemeļjaņenko
Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix

Leģendārā jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņa Fjodora Jemeļjaņenko treneri Sergejs Česņikovs un Vladimirs Voronovs atklājuši, ka viņu trenētais sportists nebūt nav izcēlies ar dabas dotu talantu, vēsta "Championat".

Diskusijas par to, kurš ir visu laiku labākais (MMA) cīkstonis, turpināsies vēl ilgi, bet viens no vārdiem, kurš allaž šādās sarunās parādīsies, ir krievu leģenda Fjodors Jemeļjaņenko. Tiesa, kā apgalvo cīkstoņa treneri, Jemeļjaņenko līdz virsotnei nonācis ar smaga darba palīdzību.

"Ja tev ir talants, tad to var redzēt jau no aptuveni 12 gadu vecuma. Tādas lietas parādās aptuveni šajā vecumā. Fjodors tajā vecumā nekādas liela talanta pazīmes neizrādīja," sava audzēkņa pusaudža gadus atminējies sportista treneris Česņikovs.

Līdzīgās domās ar Česņikovu ir cits Jemeļjaņenko treneris Vladimirs Voronovs, uzsverot leģendārā cīkstoņa darba ētiku: "Fjodora fiziskā attīstība bija novēlota. Viņš "izstiepās" tikai, tuvojoties armijas laikam. Viņš regulāri vienatnē no rītiem skrēja pa stadionu. Ja redzēji, ka jau no 6:30 rītā pa stadionu skrien kāds puišelis, tad zināji, ka tas ir Fjodors. Viņš pārsvarā skrēja vienatnē."

Jemeļjaņenko vecākais savā profesionālajā MMA karjerā ir aizvadījis 46 cīņas, no kurām uzvaru viņam ir izdevies izcīnīt 39, pretinieka pārākumu cīkstonis ir atzinis sešas reizes, bet viena cīņa noslēgusies ar tās anulēšanu (no contest).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu