Tiešraidē būs iespējams vērot, kā Zemei garām palidos milzīgs asteroīds (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

29. aprīlī Zemei garām palidos milzīgs asteroīds, kuru astronomiem izdevies iemūžināt fotogrāfijā. 

6,3 miljonu kilometru attālumā no Zemes esošā Asteroīda "1998 OR2" attēls tika uzņemts no Aresībo observatorijas Puertoriko. Asteroīds, protams, mums nav bīstams. Salīdzinoši - Mēness no Zemes atrodas 385 tūkstošu kilometru lielā attālumā. 

Foto: EPA/Scanpix

Aresībo astronomu komanda jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā valkā sejas maskas, un, kā izrādās, asteroīdā viņi var vērot daļu no sevis. Proti, attēlā izskatās, ka pats asteroīds, tuvojoties Zemei, ir uzvilcis sejas masku. 

Pētnieki no Aresībo observatorijas nav vienīgie, kas vēro šo asteroīdu. Tam līdzi seko arī itāļu astrofiziķis Džanluka Masi, kurš tiešsaistē vada Virtuālo teleskopu projektu (Virtual Telescope Project). 28. aprīlī viņš plāno palaist tiešraidi, kurā cilvēki visā pasaulē varēs vērot, kā asteroīds “1998 OR2” palido garām Zemei. 

Astronomi lēš, ka šis asteroīds ir no 1,8 līdz 4,1 kilometram plats, tātad pietiekami liels, lai sadursmes ar Zemi gadījumā varētu iznīcināt cilvēci. Tomēr mums nav pamata satraukumam, jo asteroīds Zemei palidos garām, tuvāko punktu sasniedzot 29. aprīlī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu