Izglītības un zinātnes ministres Šuplinskas ienākumi pērn kļuvuši teju par četrām reizēm lielāki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Pērn izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) ieņēmumi kļuvuši gandrīz četras reizes lielāki sasniedzot 71 732 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā amatpersonas gada ienākumu deklarācija par 2019.gadu.

2018.gada ministres deklarācijā norādīts, ka viņas kopā gūtie ienākumi sasniedz 18 075 eiro, savukārt par aizvadīto gadu, kad Šuplinska ir izglītības ministres amatā, viņas ienākumi ir manāmi pieauguši.

Lielāko daļu no saviem ienākumiem Šuplinska saņēma par Izglītības un zinātnes ministrijas vadīšanu jeb 61 122 eiro un par darbu Saeimā viņa saņēma 2697 eiro. Tāpat Šuplinska pērn saņēma 6650 eiro par darbu Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā un honorāru 400 eiro apmērā no Rēzeknes novada pašvaldības. Ministre arī saņēma pabalstu 862 eiro apmērā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Ministrei aizvien ir dzīvoklis Rēzeknē, taču papildus viņai ir arī dzīvoklis nomā Rīgā. Šuplinskas amatpersonas deklarācija liecina, ka viņai pieder arī 2005.gada izlaiduma vieglais automobilis "Honda CRV".

Iepriekš, 2018.gada deklarācijā, tika minēts, ka viņa ir valdes locekle Latgaliešu kultūras biedrībā, Latvijas Reģionālo un mazāk lietoto valodu savienībā, kā arī ir profesore un vadošā pētniece Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, tomēr spriežot pēc 2019.gada deklarācijas - vairs šādus amatus ministre neieņem.

2019.gada 23.janvārī Saeima ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vada politiķis Krišjānis Kariņš (JV) un izglītības un zinātnes ministres amatā tika apstiprināta Šuplinska.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu