Iespējams, pirmais suns ASV sasirdzis ar Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mopsis. Ilustratīvs arrēls
Mopsis. Ilustratīvs arrēls Foto: pexels.com

Saskaņā ar pētnieku datiem, Ziemeļkarolīnā kādas ģimenes mopsis, iespējams, ir pirmais suns ASV, kurš uzrādījis pozitīvu Covid-19 analīzi, vēsta raidsabiedrība CNN.

Trīs Maklēnu ģimenes locekļi - Sems un viņa sieva Hetere, un viņu dēls Bens - pagājušajā mēnesī slimoja ar Covid-19. Pāra meita Sidneja bija vienīgā ģimenes locekle, kas neuzrādīja nekādus simptomus.

Ģimene piedalījās Djūka Universitātes pētījumā par Covid-19, tā ietvaros ģimenes locekļi katru nedēļu nodeva uztriepes no deguna un asinsanalīzes. Pētījuma laikā tika pārbaudīts arī viņu mīlulis Vinstons, kurš uzrādīja pozitīvu Covid-19 analīzi.

Kriss Vudss, pētījuma galvenais zinātnieks, sacīja, ka pētnieki ir arī savākuši paraugus no ģimeņu, kas piedalījās pētījumā, mīluļiem, lai redzētu, kā koronavīruss izplatās mājsaimniecībās. Pētnieki neizmantoja komerciālos testus, kuriem visā pasaulē ir liels pieprasījums, lai pārbaudītu dzīvniekus.

Lai gan viņi ir pārbaudījuši daudzus mājdzīvniekus, Vinstona paraugs ir vienīgais, kas bijis pozitīvs. Tiek uzskatīts, ka viņš ir pirmais suns valstī, kuram ir pozitīvs Covid-19 tests, liecina universitātes dati.

"Vinstonā atklātais vīrusa daudzums bija ļoti mazs, kas liek domāt, ka viņš nebvar būt iespējamais vīrusa pārnešanas organisms ne citiem dzīvniekiem, ne cilvēkiem šajā mājsaimniecībā," norādīja Vudss.

Ziemeļkarolīnas Universitātes pētnieks un neatliekamās palīdzības ārsts Sems Makklēns bija pirmais ģimenes loceklis, kurš saslima, sacīja viņa sieva Hetere. Pirms slimošanas viņš bija ārstējis Covid-19 pacientus.

Vinstonam tika novēroti daž nelieli simptomi, kamēr viņa ģimene arī bija slima.

"Viņam bija neliels klepus dienu vai divas tieši pīķa laikā, kad visi bijām slimi, un viņš vienu rītu neēda savas brokastis," pastāstīja Bens Makklēns.

Vudss sacīja, ka pētnieki nezina, vai tieši Covid-19 izraisīja Vinstonam simptomus, vai arī viņam bija nesaistīta kaite.

Maklēniem ir vēl viens suns un kaķis, kuru testi bija negatīvi.

Vinstons mēdz laizīt lietas un viņam patīk vairāk laika pavadīt ar savu ģimeni, sacīja Hetere. Viņu kaķis esot vairāk savrups, un viņu vecākajam mopsim patīk gulēt lielāko daļu laika.

"Vinstons ir daudz sirsnīgāks, un mēs viņš visu laiku bija ar mums," viņa pastāstīja CNN. "Tātad, ja kādam no dzīvniekiem varēja būt pozitīvs vīrusa tests, tas noteikti bija viņš."

Amatpersonas pagājušajā nedēļā paziņoja, ka diviem kaķiem Ņujorkā ir pozitīvs Covid-19 tests.

Tāpat astoņi lauvas un tīģeri uzrādīja pozitīvas Covid-19 analīzes Bronksas zoodārzā, taču visiem lielajiem kaķiem klājas labi, teikts paziņojumā presei.

Diviem suņiem, kas atrodas karantīnā Honkongā, arī vīrusa testi bijuši pozitīvi, paziņojuši tur esošie ierēdņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu