Arī "Tour de France" apsver iespēju aizvadīt sacensības bez skatītājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas Sporta ministrija gaida, ka "Tour de France" organizatore ASO izteiks jaunus priekšlikumus par šī gada velobrauciena sarīkošanu pēc premjerministra Eduāra Filipa paziņojuma par masu pasākumu atcelšanu līdz septembrim.

"Tour de France" vadītājs Kristians Prudoms iepriekš bija izslēdzis slēgto durvju principu trīs nedēļu garajām sacensībām, kas jau ir atliktas uz vasaras beigām koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

Tādā gadījumā sacensību sākums 29.augustā Nicā nebūtu atļauts, jo valdība noteikusi, ka notikumi, kuros ir vairāk nekā 5000 cilvēku, nenotiks vismaz līdz 1.septembrim.

Filips savā otrdienas runā, informējot par valdības plāniem, tieši neminēja riteņbraukšanu, taču faktiski noslēdza 2019./2020.gada sezonu valstī futbolā un regbijā.

ASO jau ir pieredze ar slēgto durvju sacensībām martā notikušajā Parīzes - Nicas velobraucienā, aizvadot to bez līdzjutējiem starta un finiša zonās. Augustā tāpat varētu notikt "Criterium du Dauphine" sacensības, kas varētu tikt izmantotas kā pārbaude riteņbraukšanai bez skatītājiem.

Tomēr Francijas riteņbraucējiem ir arī labas ziņas, jo Filips paziņoja arī par to, ka individuālie treniņi brīvā dabā varētu tikt atļauti no 11.maija. Profesionāļi kā, piemēram, četrkārtējais tūres čempions Kriss Frūms iepriekš ir bijuši spiesti trenēties tikai telpās uz velo veltņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu