Mūrniecei saķeršanās ar policiju: viņas bārs strādājis pēc desmitiem vakarā, par notikušo sākta lietvedība (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Linda Mūrniece.
Linda Mūrniece. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas pašvaldības policija (RPP) ir sākusi administratīvo lietvedību par gadījumu, kad ārkārtējās situācijas laikā pēc plkst. 22 darbojusies bijušās iekšlietu un aizsardzības ministres Lindas Mūrnieces vadīta izklaides vieta.

Viesnīcas "Roma" vadītāja Linda Mūrniece sociālajā tīklā "Twitter" ir ierakstījusi, ka vakar plkst. 22.10 trīs RPP "iebruka bārā izdzīt vienīgo tējas dzērāju, kurš nebija paspējis iziet līdz plkst.22".

"Trijatā spiedās virsū bāra letei, uz aizrādījumu ievērot distanci, paziņoja, ka uz viņiem tas neattiecas," sociālajos tīklos rakstīja bijusī iekšlietu ministre.

Internetā ir tikusi publicēta arī intervija, kuru Mūrniece, izmantojot viedierīci, sniegusi laikā, kad ieradusies policija. Eksministre, komunicējot ar policiju, tiešraides interviju nepārtrauca.

RPP aģentūra LETA noskaidroja, ka vakar ap plkst. 22.15 policisti, veicot vecpilsētas izklaides vietu apsekošanu, ievērojuši, ka viena no tām, neskatoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktajiem ierobežojumiem, ir atvērta.

Likumsargi iegājuši kafejnīcā, kur sastapuši vairākas personas, tostarp arī iestādes vadītāju. Sieviete sākotnēji esot noliegusi, ka telpās vēl aizvien atrodas klienti. Policija lūgusi uzrādīt telpās esošās personas darba līgumu, bet iestādes vadītāja atzinusi, ka pie bāra sēdošā persona ir nevis darbiniece, bet gan apmeklētāja.

Sarunas laikā RPP darbiniekiem esot veltīti vairāki izsmejoši pārmetumi par policijai uzdotajiem kontroles pasākumiem ārkārtas stāvokļa laikā. Noskaidrot, kāpēc netiek ievēroti noteikumi, policistiem neesot izdevies, jo iestādes vadītāja paziņojusi, ka viņai ir svarīga telefonsaruna, kuru viņa nepārtrauks.

Sešas minūtes ilgajā vizītē tikuši noskaidroti atbildīgās personas dati. Drīz pēc tam lietas materiāli apkopoti un šodien administratīvā grupa, izskatot pieņemtos materiālus, sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību.

RPP atgādina, ka ārkārtējās situācijas rīkojumā noteikts, ka kultūras, izklaides, ārpustelpu sporta un citas atpūtas vietas darbu sāk ne agrāk kā plkst. 8 un beidz ne vēlāk kā plkst. 22.

Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu fiziskajām personām var piemēro 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro sodu.

RPP atgādina, ka sākotnēji, it īpaši pirmajā nedēļā pēc ārkārtas stāvokļa izsludināšanas, RPP uzsvaru lika uz preventīvo darbu, mudinot izlaides vietu vadītājiem sekot līdzi noteikumiem, bet nu jau rit trešā ierobežojumu nedēļa, attiecīgi varot tikt lemts par sodu piemērošanu. 

Policijas atbildīgie darbinieki esot apskatījušies pilno videoierakstu no notikuma vietas un secinājuši, ka darbinieki bijuši iecietīgi un profesionāli.

Ierakstā dzirdams arī šobrīd visai populārs jautājumu, ko RPP ik pa laikam uzdod iedzīvotāji, proti, kāpēc viņi atrodas vienkopus trijatā. RPP atgādina, ka patlaban daudzi operatīvie dienesti strādā pastiprinātā režīmā un šis ierobežojums nav attiecināms uz operatīvajiem darbiniekiem, pildot dienesta pienākumus. Praksē RPP gadās dažādi smagi notikumi, kuros vienkopus jāstrādā gandrīz visiem operatīvajiem dienestiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu