Sākta pārbaude par "zāļu" pret Covid-19 tirdzniecību internetā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: AFP / Scanpix

Veselības inspekcija (VI) ir sākusi pārbaudi saistībā ar vietnē "ss.com" publicētu sludinājumu, kurā kāds vīrietis cenšas pārdot zāles, apgalvojot, ka tās palīdz ārstēt Covid-19, informēja VI.

Inspekcija ir nosūtījusi informācijas pieprasījumus, uz kuriem tiek gaidītas atbildes, savukārt ar "ss.com" pārstāvjiem aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Kā ziņots, lai gan pagaidām nav neviena reģistrēta un droša medikamenta Covid-19 ārstēšanai vai profilaksei, minētajā sludinājumā apgalvots, ka konkrētais medikaments ir pārbaudīts Covid-19 ārstēšanai un profilaksei. Tajā piedāvāts par 79 eiro iegādāties 20 tabletes Krievijā un Ķīnā izmantota pretgripas medikamenta "Arbidol".

Sludinājuma autors, jautājot, vai zāles tiešām palīdz pret Covid-19, atsūtījis saiti uz kādu Krievijas ziņu portālu, kas vēsta, ka par "Arbidola" profilaktisko iedarbību pret Covid-19 paziņojusi Ķīna, un otru - uz paša produkta mājaslapu.

Tajā, izvēloties opciju pirkt, redzams, ka Krievijas aptiekās šis preparāts maksā 518 rubļus jeb aptuveni sešus eiro, tātad 13 reizes mazāk, nekā pārdevējs prasa sludinājumā. Sludinājuma autors šīs zāles esot dabūjis no Krievijas, kad robežas vēl bijušas atvērtas.

Veselības inspekcijā raidījumam norādīja, ka tā ir ne vien patērētāju maldināšana, bet pat likuma pārkāpums. Par zāļu izplatīšanu bez atļaujas pienākas administratīvais naudas sods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu