Pazudušā Kanādas militārā helikoptera atlūzas atrastas Jonijas jūrā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Militārais helikopters. Ilustratīvs attēls
Militārais helikopters. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pazudušā Kanādas militārā helikoptera atlūzas atrastas Jonijas jūrā, ceturtdien paziņoja avots Grieķijas bruņotajos spēkos.

"Atlūzas atrastas Itālijas [militārajā] kontroles un intervences zonā" Jonijas jūrā, ziņu aģentūrai AFP sacīja avots.

Viņš piebilda, ka Grieķija dalībai glābšanas operācijā nosūtījusi helikopteru.

Grieķijas televīzija ziņoja, ka starp helikoptera atlūzām atrasts viens bojāgājušais, taču oficiālas informācijas par helikoptera apkalpes locekļu likteni nav.

Jau vēstīts,  ka Kanādas armijas helikopters, kas piedalījās NATO operācijā,  trešdien pazuda pie Grieķijai piederošās Kefalinijas salas Jonijas jūrā.

Helikopters bija  bāzēts uz Kanādas fregates "Fredericton", no kuras tas bija devies patrulēšanā.

"Attīstās situācija ar vienu no mūsu helikopteriem "CH-148 Cyclone", kas ir dislocēts uz Kanādas karaflotes kuģa "Fredericton", kurš pašlaik piedalās operācijā "Reassurance"," paziņoja Kanādas bruņotie spēki.

"Sakari ar šo lidaparātu tika zaudēti, kad tas piedalījās sabiedroto mācībās pie Grieķijas piekrastes. Pašlaik notiek meklēšanas un glābšanas darbi," piebilda Kanādas bruņotie spēki.

Sākotnējās ziņās bija minēts, ka helikopters bijis 50 jūras jūdžu (93 kilometru) attālumā no Kefalinijas salas.

Patrulēšanā, kas trešdien tika pārcelta no Grieķijas ūdeņiem uz Itālijas ūdeņiem, piedalījās arī Itālijas, Grieķijas un Turcijas fregates.

Grieķijas jūras un gaisa spēki ir gatavi palīdzēt glābšanas operācijā, "ja Itālija to lūgs", sacīja ziņu avots militārajās aprindās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu