Dobeles pusē divi pusaudži no dzīvoklī paslēptas stikla burkas nozog 1600 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Divi nepilngadīgi jaunieši Dobeles novada Auru pagastā, nesabojājot durvju slēdzeni, no dzīvoklī paslēptas stikla burkas nozaguši 1600 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Saņemot informāciju par Dobeles novadā pastrādāto zādzību, policisti drīz vien pēc nozieguma izdarīšanas aizturēja 13 un 16 gadus jaunus puišus, kuri jau iepriekš bijuši likumsargu redzeslokā, turklāt vecākais no viņiem pirms tam ir bijis sodīts par zādzības izdarīšanu. Abi jaunieši atzina savu vainu izdarītajā noziegumā.

Jaunietim, kuram ir 13 gadi, tiks lemts par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu, bet otram piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 175 panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, policija aicina iedzīvotājus neglabāt mājās skaidru naudu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu