"Mūsu rīcībā ir divi talantīgi vārtsargi." "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris par Merzļikina un Korpisalo nākotni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Aptuveni nedēļas laikā Kolumbusas "Blue Jackets" uz nākamajiem diviem gadiem nodrošināja savu nākotni vārtsargu pozīcijā, parakstot jaunus līgumus ar Elvi Merzļikinu un Jonasu Korpisalo. Kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens atklājis savas domas par pieņemto lēmumu.

Sarunā ar "Blue Jackets" apskatnieku Džefu Svobodu Kekelainens atklāja, ka vārtsarga pozīcijas nostiprināšana ilgtermiņā ir bijusi prioritāte.

"Uzskatu, ka vārtsarga pozīcija ir unikāla. Ir daudz grūtāk aizstāt vārtsargus, līdz ar to tu gribi panākt vienošanos ar saviem vārtu vīriem. Bijām pārliecināti, ka tieši šis tandēms ir tas, ko vēlamies. Līdz ar to, jā, šie darījumi bija prioritāte," skaidroja Kekelainens.

Kā zināms abi vārtsargi ir parakstījuši līgumus uz nākamajiem diviem gadiem. Cits "Blue Jackets" apskatnieks Ārons Porclains uzskata, ka tomēr būšot nepieciešams veikt maiņas darījumu un, visticamāk, tieši Korpisalo būšot tas, kura mājvieta būs cits klubs.

Tomēr Kekelainens ir citās domās: "Mums ir līgums ar diviem lieliskiem vārtsargiem. Šis tandēms lieliski strādāja šajā sezonā. Viņi bija liela daļa no mūsu panākumu atslēgas. Mēs uzskatām, ka tā tas būs arī nākotnē."

Tāpat kluba ģenerālmenedžeris uzsvēra to, ka komandas mūsdienās aizvien biežāk saprot, ka komandas pirmajam numuram nedrīkst būt pārslodze: "Komandas sāk saprast, ka nderīkst pārspēlēt savu pirmo numuru. Tā ir liela priekšrocība, ka mūsu rīcībā ir divi talantīgi un jauni vārtsargi."

Šajā sezonā Merzļikins 31 mačā vidēji ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu.

Savukārt, somu vārtu virs uz ledus ir izgājis kopumā 35 spēlēs, atnesot Kolumbusas klubam 19 uzvaras. Vidēji spēlē Korpisalo ir atvairījis 91,1% pretinieku metienu un zaudējis 2,6 ripas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu