ASV izlūkdienesti atzinuši, ka jaunais koronavīruss nav mākslīgi radīts. Tiek pētīta teorija par negadījumu laboratorijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

ASV izlūkdienesti atzinuši, ka jaunais koronavīruss nav "mākslīgi radīts vai ģenētiski modificēts", tomēr joprojām tiek pētīts, vai pandēmiju izraisīja kontakts ar inficētiem dzīvniekiem, vai negadījums laboratorijā Ķīnā.

ASV Nacionālās izlūkošanas direktora biroja paziņojums publiskots laikā, kad Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps un viņa sabiedrotie vairākkārt izteikušies par pagaidām nepierādīto teoriju, ka globālās pandēmijas avots bijusi Uhaņas infekcijas slimību laboratorija.

Pēdējo dienu laikā Trampa administrācija aktivizējusi pārmetumus Ķīnai, ka tā nav rīkojusies pietiekami ātri, lai apturētu vīrusa izplatīšanos, vai cēlusi trauksmi, lai par uzliesmojumu brīdinātu pasauli.

"Arī izlūkdienestu kopiena piekrīt vispārpieņemtajam zinātniskajam viedoklim, ka Covid-19 vīruss nav mākslīgi radīts vai ģenētiski modificēts," teikts paziņojumā. "Izlūkdienestu kopiena rūpīgi turpinās izvērtēt jaunāko informāciju un operatīvos datus, lai noteiktu, vai uzliesmojums sākās no kontakta ar inficētu dzīvnieku, vai arī tas bija rezultāts negadījumam Uhaņas laboratorijā."

Tramps par šo teoriju vēl šomēnes norādīja, ka "mēs šo versiju dzirdam atkal un atkal".

Savukārt ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņoja: "Vienkāršais fakts, ka mēs daudzas atbildes nezinām, ka Ķīna nav dalījusies ar šīm atbildēm, es uzskatu, pasaka ļoti, ļoti daudz."

Pompeo arī mudināja Ķīnu ļaut laboratorijā ielaist neatkarīgus ekspertus, "lai mēs precīzi varam noteikt, kur vīruss sākās".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu