Rēzeknē aizturēts bruņots veikala aplaupītājs, kurš tikai pērn atbrīvots no ieslodzījuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Trešdien, 29. aprīli, Rēzeknē pēc veikala aplaupīšanas operatīvi aizturēts bruņots laupītājs, kurš tikai pērnā gada nogalē atbrīvots no ieslodzījuma, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju trešdien plkst. 19.46 kāds 1986. gadā dzimis vīrietis ieradās nelielā veikaliņā Rēzeknē, lai iegādātos alkoholu un cigaretes. Veikala darbiniecei vīrieša uzvedība šķita aizdomīga, tāpēc sieviete savlaicīgi bija paņēmusi signalizācijas pulti, lai vajadzības gadījumā steidzami tiktu izsaukta apsardze.

Brīdī, kad vīrietim vajadzēja samaksāt par precēm, viņš, piedraudot ar šaujamieroci, kas visdrīzāk ir pneimatiskā pistole, lika veikala darbiniecei atdot naudu, kura atradās kases aparātā. Laupītājam nemanot, sieviete izsauca apsardzi un mēģināja garnadzi pēc iespējas ilgāk noturēt veikalā. Saprotot sievietes nodomus, vīrietis paņēma preci un no veikala aizbēga.

Lai neatstātu laupītāju nesodītu, veikala pārdevēja sekoja vīrietim, piesaistot apkārtējo uzmanību. Vīrietis iekāpa transportlīdzeklī un mēģināja paslēpties, taču to pamanīja kāds cits aculiecinieks, kurš iesaistījās vīrieša aizturēšanā. 

"Mirklī, kad pie veikala risinājās spraigie notikumi, notikuma vietā ieradās likumsargi un vīrieti aizturēja. No veikala vīrietis bija nolaupījis piecas pudeles viskija, piecus blokus cigarešu un divus litrus gāzēta bezalkoholiska dzēriena," skaidroja Kursīte.

Persona iepriekš ir bijusi sodīta un atbrīvota no ieslodzījuma vietas 2019. gada novembrī.

Saistībā ar notikumiem sākts kriminālprocess. Par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija izsaka pateicību par drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību veikala darbiniecei un notiekošā aculieciniekiem, kuri iesaistījās laupītāja aizturēšanā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu