"Zem sava loga redzējām pilnīgi svešas, bet jaukas sejas." Covid-19 dēļ durvis slēgusi kafejnīca Tallinā atdzimst dzīvoklī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Roots kohvibaar

Mobilais kafijas veikaliņš "ROOTS" ārkārtējās situācijas dēļ savu darbību bija spiesti pārtraukt, tomēr kafejnīcu īpašnieki Kadri un Erki pārmaiņas nolēma negaidīt, un kafejnīcu ierīkot savā dzīvoklī. Šobrīd kafija tiek tirgota no dzīvokļa loga, ziņo portāls "Kodustiil".

"Iepriekšējos gados, no pavasara līdz rudenim, mēs ar savu kafijas busiņu devāmies uz dažādiem festivāliem, koncertiem un korporatīvajām ballītēm, un piedāvājām labu kafiju no "ROOTS". Tā kā šobrīd netiek rīkoti nekādi pasākumi, bet vēlme gatavot labu kafiju ir liela, mēs nolēmām piedāvāt kafiju cilvēkiem tieši no mūsu dzīvokļa," stāsta Kadri.

"Mūs iedvesmoja raksts, ko lasīju pirms dažām nedēļām. Tajā stāstīts, kā kādā Grieķijas pilsētā pa logu tiek tirgots pesto, un mēs nodomājām, kāpēc gan neizmēģināt to pašu ar kafiju," stāsta Erki. Tika iegūtas nepieciešamās atļaujas no Tallinas pilsētas domes, Veterinārijas un pārtikas departamenta, kā arī mājinieku piekrišana, un jaunieši atvēra savu kafejnīcu savā dzīvoklī.

"Pagājušajā nedēļā mēs atvērām logu. Sākumā pēc kafijas nāca mūsu draugi, bet drīz vien sociālajos tīklos sākās sarunas, un turpmākajās dienās zem sava loga redzējām pilnīgi svešas, bet jaukas sejas," stāsta Erki.

Kafija tiek gatavota ar mīlestību un rūpēm tikai no svaigi grauzdētām, atlasītām kafijas pupiņām. Izvēlnē ir gan dzērieni uz espresso bāzes, gan manuāli pagatavota filtrēta kafija. Bez papildus maksas pilnpiena vietā var izvēlēties auzu pienu. Kafejnīcā iespējams norēķināties ar karti, bankas pārskaitījumu vai skaidrā, bet precīzā naudā.

Kadri stāsta, ka atsauksmes par šo ir ļoti pozitīvas un nu kafejnīcai esot daudz jaunu pastāvīgo klientu.

Jaunieši plāno, ka kafejnīca strādās līdz situācija stabilizēsies un atsāksies dažādas pulcēšanās. Tomēr, tā kā ir kļuvis skaidrs, ka šovasar pasākumu nebūs, viņi savai kafejnīcai uz riteņiem meklē pastāvīgu vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu