Zviedrijā Valpurģu nakts svinētājus atbaidīs ar vistu mēsliem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SCANPIX

Zviedrijas dienvidu pilsētā Lundā pašvaldība nolēmusi izmantot vistu mēslus, lai to smaka no pilsētas centrālā parka atbaidītu Valpurģu nakts svinētājus.

Parka zālienu mēslošanai tiks izmantota tonna vistu mēslu.

Ierasti Lundā uz Valpurģu nakts svinībām ierodas tūkstošiem cilvēku, taču šogad koronavīrusa pandēmijas dēļ varasiestādes vēlas novērst pulcēšanos.

Zviedrijā noteikti mazāk stingri pasākumi vīrusa izplatības ierobežošanai nekā daudzās citās valstīs, un cilvēki tiek aicināti brīvprātīgi ievērot sociālo distancēšanos.

"Ir  ļoti liela iespējamība, ka aprīļa pēdējā vakarā Lunda var kļūt par koronavīrusa izplatīšanās centru," reģionālajam laikrakstam "Sydsvenskan" sacījis pilsētas domes vides komisijas priekšsēdētājs Gustavs Lundblads.

"Mums būs iespēja mēslot zālienus, vienlaikus radīsies smaka, tāpēc varētu arī nemaz nebūt tik jauki sēdēt [parka zālienā] un dzert alu," piebilda pašvaldības deputāts.

Valpurģu nakts tradicionāli tiek svinēta naktī no 30. aprīļa uz 1. maiju. Šī tradīcija nāk no vācu folkloras. Tie bija pagānu auglības svētki  par godu plaukstošajam pavasarim. Saskaņā ar leģendām šajos svētkos notika galvenie raganu sabati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu