"Domāju, ka Latvijā nekas tāds nenotiek." Purvciemā uzdarbojas sadists, kurš suņu našķos paslēpj žiletes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Purvciemā suņu saimniekiem tagad ir vairāk jāuzmana savi mīluļi, jo izrādās, ka apkaimē sācis uzdarboties sadists. Kāds publiskās vietās izmētā suņu našķus ar nāvējošu pildījumu, viens no tiem ceturtdien, 30. aprīlī, tika uziets Ieriķu ielā, ziņo raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Purvciema iedzīvotājai Svetlanai katrs rīts sākas ar suņa izvešanu pastaigā, taču došanās svaigā gaisā sievietes mīlulim varēja būt pēdējā viņa mūžā. Izejot no kāpņutelpas un noejot dažus metrus līdz piemājas laukam, Svetlanas suns sāka izrādīt interesi par kādu zemē gulošu priekšmetu, līdzīgu suņu našķim.

Par laimi, dzīvnieks ir dresēts un bez saimnieces atļaujas neko nejauši atrastu neēd. Labā audzināšana arī paglāba suni no šausmīgam mokām un, iespējams, pat nāves. Suņu gardumā bija ielikta un paslēpta žilete.

"Es eju, skatos. Es pat nenoticēju savām acīm, ka pie mums kaut kas tāds var mētāties. Tas ir kaut kāds absurds. Man kabatā bija pirkuma čeks, es to ar čeku paņēmu un savācu. Galvenais, lai neviens neatrastu un neapēstu. Tas ir gardumiņš. Lielais suņu gardumiņš, tā daļa. Iekšā bija ielikta kūpināta desa un žilete. Ir taču suņi, kas var apēst nedomājot. Es zinu, ka pie mums ir suņi, kas ēd maizi, ar ko baro baložus. Ja saimnieks neieraudzīs un tādu suns apēdīs, tad viss, sunim taču tā būs trauma," raidījumam sacīja vietējā iedzīvotāja.

Svetlana atzīst, ka todien viņai pirmo reizi dzīvē mainījās priekšstati par to, kādi cilvēki dzīvo līdzās. "Es nedomāju, ka pie mums Latvijā kaut kas tāds ir iespējams. Pie mums taču dzīvo adekvāti cilvēki, visi mīl dzīvniekus. Bet esmu šokā, joprojām šokā. Es domāju, ka cilvēkam kaut kas nav kārtībā ar galvu. Tik ļoti nīst dzīvniekus tas ir jāprot."

Augstu risku gūt nopietnas traumas un dzīvībai bīstamus ievainojumus saredz arī veterinārārsts Jānis Beinerts. Viņš norāda, kā šādu huligānu skaits ar katru gadu pieaug. To apliecina ārsta praksē redzētais.

"Pēc šādas ēsmas izlikšanas ir bijuši arī letāli gadījumi. Manā praksē ir bijis, ka barībā bija salikti makšķeru āķīši, kas bija traumējuši barības vadu. Jebkurš šāds objekts var traumēt mutes dobuma orgānus," norādīja Beinerts.

Lai pasargātu savu mīluli no potenciālām briesmām, veterinārārsts aicina četrkājainos mācīt neēst to, kam nav zināma izcelsme, taču, ja ar audzināšanu nepietiek, tad pastaigās jālieto uzpurnis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu