Ziemeļkorejas mediji: Čenuns atkal parādījies sabiedrībā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kims Čenuns
Kims Čenuns Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, kurš nebija redzēts pēdējās 20 dienas, piektdien, 1. maijā, it kā atkal esot apmeklējis oficiālu pasākumu, ziņo Ziemeļkorejas mediji.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra vēsta, ka Kims Čenuns 1.maijā piedalījies minerālmēslu rūpnīcas atklāšanā Cunčhonā, uz ziemeļiem no galvaspilsētas Phenjanas. 

Kopš 12.aprīļa Ziemeļkorejas diktators nebija redzēts atklātībā, un neapmeklēja vairākus svarīgus pasākumus, to skaitā Augstākās tautas sapulces ikgadējo sesiju, kā arī pirmo reizi savas valdīšanas gados 15.aprīlī nepiedalījās ceremonijā par godu Ziemeļkorejas valsts dibinātāja un sava vectēva Kima Irsena dzimšanas dienai.

Tas, ka Kims nav bijis redzams vadītāju vidū valsts svarīgākajos svētkos, raisījis minējumus par viņa iespējamo saslimšanu.

ASV un Dienvidkorejas mediji vēstīja, ka Kimam šomēnes veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra, pēc kuras viņš vēl nav atlabis.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra piektdien vēstīja, ka Kims Čenuns kopā ar vēl vairākām amatpersonām, to skaitā ar savu māsu Kimu Jočenu pārgriezis sarkano lentīti, atklājot minerālmēslu rūpnīcu. Ilustrējot šo pasākumu, oficiālajā laikrakstā "Rodong Sinmun" publicētas arī vairākas fotogrāfijas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu